Handbalheren promoveren

Sport 71 keer gelezen

Den Haag - De heren van Oliveo Handbal hebben zondag 21 juni clubgeschiedenis geschreven. Na een 15-14 voorsprong bij rust, leek de ploeg in de eerste minuten van de tweede helft toe te slaan via 18-15, maar gaandeweg moest terrein prijs gegeven worden. Na een spannend laatste kwartier bleven de beide ploegen steken op een 26-26 gelijkspel.

Dankzij een hoger doelsaldo, promoveert Heren 1 van Oliveo naar de hoogste veldklasse. Het is voor het eerst dat een team van Oliveo op dit niveau mag uitkomen.

Hercules verscheen op volle oorlogssterkte; Oliveo wist meteen dat de Haagse 'oudjes' de buit niet zo maar prijs wilden geven. Oliveo had zich goed op de aanvalskracht van Hercules ingesteld. Toch kon de opbouwrij te gemakkelijk de bal rondspelen; Oliveo had aanvankelijk geen verweer tegen het instarten van hoekspelers en het aanspelen van de cirkelspeler. Het eerste kwartier was dan ook voor Hercules. Oliveo kwam niet echt in de problemen, omdat het doel van Hercules ook veelvuldig getroffen werd dankzij de snelle tegenaanval. Dennis van Bemmelen was hier de vaste kracht.

Pas halverwege kreeg het team van coach André de Waal grip op de hoekspelers door de loopweg moeilijker te maken. Vooral Michael Haket beet zich goed vast in zijn aanvaller.

Via 9-9 zorgde Ricardo Zeestraten ervoor dat Oliveo op een 11-9 voorsprong kwam. Hoewel Hercules weer langszij kwam, werd Oliveo dankzij het goede spel van Jan Robroeks steeds beter. Hierdoor stond Oliveo bij rust met 14-13 voor.

Veldkampioenen: trainer/coach André de Waal, Dennis van Bemmelen, Jan Robroeks, Christian Haket, Johan Streng, Bert Heemskerk, Angelo van der Hoeven, hoofdsponsor Gerrit van Schie. Vooraan: Wart Luscuere, Samuel Luscuere, Michael Haket, Rutger Sliggers, Roel de Jong en Ricardo Zeestraten. Verhinderd waren Danny Ruigrok en Martijn in der Maur. Foto: Mieke van Veen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant