Vreugde bij het team van Avanti/Post Makelaardij B1 na het behalen van de titel
Vreugde bij het team van Avanti/Post Makelaardij B1 na het behalen van de titel Aleid Auwerda

Avanti/Post Makelaardij B1 kampioen van Nederland

Sport Avanti 3.197 keer gelezen

Den Bosch - Met grote overmacht hebben de talentvolle korfballers van Avanti/Post Makelaardij B1 zich zaterdag tot Nederlands kampioen laten kronen. In de finale werd PKC B1, met niets ontziende cijfers verslagen: 27-18.

Fanatiek aangemoedigd door vier bussen vol blauw-witte supporters werd de immense Maaspoort in Den Bosch voor even Pijnackers grondgebied. Luid zingend zagen zij hun team al in de eerste tien minuten de wedstrijd beslissen. Vanaf de 6-0 voorsprong die er toen op het scorebord prijkte, speelde het team van de trainers Luke Sonneveld en Jurgen Verkamman al een gewonnen wedstrijd.

Hoewel PKC later wel mee ging scoren, werd het verschil nooit kleiner dan die zes treffers. Integendeel. Het gat werd alleen maar groter. Vanaf een 15-9 voorsprong bij rust, leidde een run van zes goals zelfs tot een 24-12 tussenstand.

Dat de Avanti-aanhang een kwartier voor het einde alle aanwezige toeschouwers in de Maaspoort luidkeels zingend opriep te gaan staan voor de kampioen, was dan ook allerminst hoogmoedig. Het was vooral uit respect voor de tegenstander dat dit lied niet al na tien minuten werd ingezet. Wat zomaar had gekund.

Avanti/Post Makelaardij B1 is daarmee het eerste team in de historie van de Pijnackerse club dat zich de beste van Nederland mag noemen. En met de unieke mondiale positie van het Nederlandse korfbal, dus eigenlijk ook van de rest van de wereld.