Avanti/Post Makelaardij E3 en E4 zetten voor de wedstrijd de polonaise alvast in (foto: Nicoline de Bakker)

Avanti/Post Makelaardij speelt knap gelijk in Korfbal League 2 tegen titelkandidaat

Sport Avanti 1.385 keer gelezen

Pijnacker - Alsof de kinderen van Avanti/Post Makelaardij E3 en E4 een voorgevoel hadden van de feeststemming na afloop van het duel in de Korfbal League 2 tussen hun grote voorbeelden in Avanti/Post Makelaardij 1 en tegenstander TOP uit Sassenheim, werd op weg naar het startpunt voor het oplopen de polonaise alvast ingezet.

Na afloop van de spannende wedstrijd, die eindigde in 18-18, gingen Pijnackerse spelers en publiek in Sporthal De Viergang mee in de feestvreugde. Vooraf had namelijk iedereen getekend voor een punt tegen een van de titelkandidaten. Dat Avanti ook zomaar de volle buit in Pijnacker had kunnen houden, werd daarbij snel vergeten. Het had namelijk ook zomaar de wedstrijd nog kunnen verliezen.

De eerste helft was grotendeels voor Avanti. Met een sterk spelende Lars Molijn voorop, overrompelde het TOP met een riante 5-1 voorsprong en kende het vijf minuten voor de rust zelfs even een voorsprong van zes punten (11-5). Een rommelig slot en vier tegendoelpunten op rij, zorgden voor een 11-9 ruststand, waarmee alle opties weer open lagen.

In de tweede helft namen beide ploegen om en om het initiatief. TOP kwam bij 11-11 langszij, waarna Avanti na tien minuten opnieuw een gaatje van twee had geslagen: 15-13. Drie minuten voor het einde waren de rollen echter omgedraaid. TOP leidde met 16-18 en met de ervaring van de Sassenheimers hadden de gasten die voorsprong over de streep moeten trekken. Daarbij werd echter niet gedacht aan Vincent van Beek. Op de bank begonnen, stelde hij met twee verre afstandsschoten in de laatste 1,5 minuut een verdiend punt veilig.