Logo telstar-online.nl
Als winnaar van vorig jaar reikte Aad Vollebregt de Kauffman Trofee uit aan Peter Klarenbeek en Hugo Mentink. Links voorzitter Ruud Schalkwijk.
Als winnaar van vorig jaar reikte Aad Vollebregt de Kauffman Trofee uit aan Peter Klarenbeek en Hugo Mentink. Links voorzitter Ruud Schalkwijk.

Breek: Oliveo Voetbal wordt zaterdagclub

  •   keer gelezen   Sport

Groot nieuws zondag 5 januari bij Oliveo Voetbal. Voorzitter Ruud Schalkwijk deelde mee dat Oliveo in het jaar van het negentigjarig bestaan met de hoogste seniorenteams ‘overstapt’ van de zondag naar de zaterdag.

Er zijn nu al zaterdagseniorenteams maar die spelen in principe recreatief. Met ingang van het nieuwe seizoen gaan de huidige hoogste zondagteams op zaterdag spelen. Waarschijnlijk moet het hoogste team beginnen in de 4e klasse, waar het huidige eerste zaterdagteam in speelt.

Op maandag 27 januari is er een extra ledenvergadering waarin het bestuur het besluit gaat toelichten. Formeel is de ledenvergadering het hoogste orgaan binnen een vereniging maar de verwachting is dat de meeste leden akkoord gaan met het besluit dat past bij de algemene ontwikkeling in het westen van het land dat het zondagvoetbal steeds meer op de achtergrond raakt. Overigens blijft Oliveo op zondag wel recreatief voetballen.

Het voornemen om naar de zaterdag te gaan is geschied in overleg met de staf en de spelers van de huidige zondagselectie. Het eerste team speelt nu in de 2e klasse en draait daar bovenin mee. De huidige hoofdtrainer Jeroen Hoefnagel heeft door het besluit zelf de stap gezet om uit te kijken naar een andere vereniging. Hij is met ingang van het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van het Haagse VUC.

Voorzitter Schalkwijk kondigde verder aan dat het negentigjarig bestaan van Oliveo groots gevierd gaat worden. Op vrijdag 6 maart is er een grote reünie en op zaterdag 4 juli een groot jubileumfeest in de eigen sporthal.

Traditioneel wordt tijdens de Nieuwjaarsreceptie de Kauffman Trofee uitgereikt aan een of meer vrijwilligers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt cq maken. De trofee ging dit jaar naar Peter Klarenbeek en Hugo Mentink, de dragende krachten binnen de staf van de selectie. Peter Klarenbeek is leider en assistent-trainer en Hugo Mentink leider en grensrechter van Oliveo 1. Achter de schermen doen deze mannen bij het eerste en het tweede team heel veel werk. De voorzitter riep de mannen op om ook bij de overgang van de zondag naar de zaterdag de handen uit de mouwen te steken. Dat zullen ze zeker doen.

Een andere mededeling van de voorzitter was dat de gemeente in de zomer het hoofdveld van het sportpark gaat vernieuwen en meteen een halve slag draaien. Dat betekent ook dat de tribune verplaatst moet worden. Overigens maakt Oliveo de laatste jaren voor de wedstrijden van het eerste elftal gebruik van het veld voor de eigen kantine.

De gemeente gaat verder strenger controleren op alcoholverkoop en –gebruik door mensen onder de achttien. Op overtredingen staat een boete van 1.400 euro. Overigens blijft de bierprijs gelijk wat tot een licht gejuich leidde tijdens de goed bezochte receptie.

Meer berichten