Afbeelding

Start aanleg Ecopassage Schie

Regio 15 keer gelezen

Regio -  Met een graafmachine startte gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland op 22 september de aanleg van de Ecopassage Schie. Deze ecopassage houdt verband met de aanleg van de rijksweg A4 tussen Delft en Schiedam.

De ecopassage vormt de laatste schakel in de natuurverbinding tussen de Ackerdijkse Plassen bij Delft en de Vlietlanden in Vlaardingen: het groenblauwe lint in Midden-Delfland. Eerder dit jaar werd over de A4 al het grootste eco-aquaduct van Nederland geopend. Aannemer Markus BV zal naar verwachting de ecopassage in juni 2017 opleveren. 

Natuur
"De realisatie van de A4 door Midden-Delfland zou niet mogelijk geweest zijn zonder investeringen in de kwaliteit van Midden-Delfland en het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen. Extra natuur, recreatieve voorzieningen, saneren van tuinbouwkassen en behoud van weidevogels; in het gebied gebeurt immers zoveel meer dan alleen de aanleg van de rijksweg", sprak gedeputeerde Floor Vermeulen tijdens de starthandeling. De ecopassage bestaat uit een aantal passeerbuizen onder de wegen langs de Schie. Daardoor steken kleine dieren zoals de noordse woelmuis en de waterspitsmuis straks gemakkelijk en veilig de Schie, de Kandelaarweg en Rotterdamseweg/Delftweg over.

Uit de krant

Uit de krant