Foto: Michel Zoeter
Foto: Michel Zoeter
PODCAST

Jennifer Ewbank vertelde in Dossier Mastenbroek bij Den Haag FM over haar nieuwe EP ‘Footprints’.

Podcast 357 keer gelezen

Afgelopen woensdagavond gaf zangeres Jennifer Ewbank uit Den Haag een interview aan presentatoren Martijn Mastenbroek en Martin Reitsma over haar nieuwe EP ‘Footprints’, die op 25 april is uitgekomen. Het interview was telefonisch, waarbij verschillende nummers van haar album in de uitzending te horen waren.

Door: Martin Reitsma

Jennifer vertelde: “Afgelopen jaar heb ik gewerkt aan Footprints, de EP die is opgenomen in Nashville, Amerika. Er zijn inmiddels diverse singles uitgebracht hiervan en te beluisteren op Spotify. Alle instrumenten zijn daar door goede Amerikaanse rasmuzikanten ingespeeld, waarmee mijn zangpartijen in een Nederlandse studio werden gemixt en gemasterd. ‘Hide & Seek’ is de nieuwe single.”

In de uitzending vertelde Jennifer over haar optredens in recente jaren. Zo was zij finaliste in het tv-programma ‘Better Than Ever’, zong op tv in ‘DNA Singers’ een duet met nichtje Day Ewbank, en zong in het programma ‘Secret Duets’ samen met Emma Heesters. Ook haar tv-optreden met Douwe Bob & Friends op Valentijnsdag was indrukwekkend.


Co-host Martin Reitsma is erg enthousiast over het muzikale werk van Jennifer.

Over haar samenwerking met Douwe Bob vertelde Jennifer: “Douwe Bob hoorde mijn eigen compositie ‘Sailing’, hij was ervan onder de indruk. Douwe belde me en vroeg me of ik zin had om mee te doen aan zijn theatertour. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, omdat het al een lang gekoesterde wens was om iets op muzikaal vlak met hem te doen. Het nummer ‘Sailing’ gaat over de bewustwording van je sterfelijkheid. Op een dag zul je er niet meer zijn, dat is heel ingrijpend en triest voor je kinderen en andere dierbaren die je achter moet laten. Dat klinkt heel zwaar, maar je leeft niet alleen maar voor jezelf. Het is ook een troostliedje met virtueel een zeilbootje dat naar een oneindige horizon vaart en kleiner en kleiner wordt.”

“Ik heb het liedje een aantal jaren geleden geschreven en opgenomen bij Gordon Groothedde in de studio. Hij liet het tijdens de opnames van het nieuwe album van Douwe Bob horen aan hem en hij werd erdoor geraakt. Hij kon zich er heel erg mee identificeren en wilde het als duet met mij opnemen. Het nummer staat nu ook op zijn nieuwe album en heet: ‘Where Did All The Cool Kids Go’, en met elkaar zingen we het live tijdens de landelijke tour van Douwe.”

De theatertour is succesvol; inmiddels zijn er in 13 theaters optredens geweest, en Jennifer vindt de samenwerking met Douwe te gek. We ontvangen veel mooie reacties van het publiek. Met Douwe zing ik verder ‘You Got Me’, en met hem, Stijn van Dalen en Melle ook ‘I Do’ en ‘Danny Boy’.

Jennifer ft. Christopher Ewbank zingen samen ‘Lighthouse’
“Mijn vader is altijd een muzikaal voorbeeld voor mij geweest,” gaat ze verder. “Vorig jaar deed ik een duet met hem ‘Lighthouse’. Het is een ontroerend lied over de band tussen vader en dochter, maar het kan op elke hechte band van toepassing zijn.”

‘Footprints’ is te beluisteren op Spotify met de nummers: ‘Footprints’, ‘Into the Wild’, ‘Sailing ft Douwe Bob’, ‘Lighthouse ft Christopher Ewbank’ en ‘Short Way Home’. Wil je meer info lezen over Jennifer, dan kan dat via haar socialmediakanalen en via: jenniferewbank.nl

Beluister hieronder het interview


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant