Beeld uit de reconstructie van Opsporing Verzocht.
Beeld uit de reconstructie van Opsporing Verzocht.
VIDEO

Klopjacht op zwaar gestoorde inbreker in Delft

Regio 4.117 keer gelezen

Delft - Zaterdagochtend 3 december heeft een indringer een mevrouw van 86 jaar in haar slaap aangevallen. De vrouw lag in de nacht van vrijdag op zaterdag te slapen in haar huis aan de Houtduifstraat in Delft, toen ze rond 03.15 uur wakker schrok omdat een inbreker haar met geweld aanviel. 

De dader drukte het hoofdkussen van de vrouw hardhandig op haar gezicht, waarna de vrouw zich uit alle macht heeft verweerd en om hulp heeft geschreeuwd. Haar angstschreeuw schrok de dader blijkbaar af want hij is hierna meteen gevlucht.

Verwondingen
Doordat de vrouw zich tijdens de aanval heftig verweerde heeft ze haar hand aan iets scherps verwond. Mogelijk dat de dader een scherp voorwerp in zijn hand had. Ook heeft de dader de vrouw in haar gezicht gestompt. Ze is na afloop van de aanval in het ziekenhuis behandeld en mocht gelukkig snel weer naar huis. Wel heeft de aanval veel impact op haar gehad. Ze krijgt daarom nu nog steeds professionele hulp. 

Motief
Er is nog geen duidelijkheid over het motief van de dader. Een mogelijkheid is dat hij op zoek was naar geld en zijn slachtoffer eerst probeerde te overmeesteren zodat hij daarna rustig de tijd had. Maar dat had hij beneden in de woning ook kunnen doen terwijl de vrouw lag te slapen en bovendien is er niets weg uit het huis. De politie houdt er ook  rekening mee dat het de dader te doen was om een kwetsbaar vrouwelijk slachtoffer met als doel haar iets aan te doen. 

Oproep
De rechercheurs doen een dringend beroep op iedereen die de nacht van afgelopen vrijdag 2 op zaterdag 3 december iets heeft gezien of gehoord aan de Houtduifstraat in de wijk Tanthof in Delft. Het huis van mevrouw zit in het stukje net voor de busbaan naar de Nachtegaallaan. Juist ook aan de achterkant van haar huis is misschien iets opgevallen. Ook als u daar eerder iets afwijkends heeft gemerkt: meldt het meteen. Wie heeft iets gezien of gehoord in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december aan de Houtduifstraat in de wijk Tanthof in Delft?

Dader
Het was donker en de vrouw had haar gehoorapparaat niet in dus heeft helaas nauwelijks iets van de dader kunnen waarnemen. Wel is inmiddels uit het sporenonderzoek duidelijk geworden dat het om een man gaat. 

Verward persoon
De politie houdt er rekening mee dat het om een verward persoon gaat en doet dan ook een beroep op mensen in de omgeving van de Houtduifstraat die misschien iemand kennen die gezien zijn geestelijke toestand voor deze aanval verantwoordelijk zou kunnen zijn. Ook mensen die beroepshalve met verwarde personen te maken hebben wil de politie vragen mee te denken.

Wie heeft een vermoeden wie de (mogelijk verwarde) dader zou kunnen zijn?
Na afloop van de mishandeling vlucht de dader via de achterdeur de tuin in. Vrijwel direct daarna komt ook het gewonde slachtoffer vanuit haar slaapkamer op eigen kracht naar beneden en loopt ook de achtertuin in. Ze schreeuwt hier hard om hulp waarna omwonenden zich over haar ontfermen. Misschien is ook andere mensen het schreeuwen van de vrouw toen opgevallen en heeft iemand in de buurt gezien dat de dader verder de wijk in vluchtte?

Wie heeft de dader zien vluchten?
Er is overigens op woensdagavond 30 november rond 20.30 uur bij de vrouw aangebeld. Omdat ze het niet vertrouwde heeft ze toen niet opengedaan. Ze verwachtte niemand en inmiddels weet de politie ook dat er die avond niet gecollecteerd werd. Mogelijk is er geen direct verband met het geweld drie dagen daarna, maar toch hoort de politie het graag als er die woensdagavond 30 november ook bij andere personen in de wijk is aangebeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant