Afbeelding

Pijnacker-Nootdorp moet 'regenboogstad' worden

Actueel 50 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Namens de fractie van Gemeentebelangen heeft raadslid Richard van Oevelen het college van burgemeester en wethouders van Pijnacker-Nootdorp gevraagd of zij bereid is de intentieverklaring 'Regenboogsteden' van de minister van OCW te ondertekenen.

De gemeenten die zich aansluiten bij dit convenant ontvangen voor de ontwikkeling en uitvoering van lokaal LHBT-beleid geld van het kabinet. Het is niet de eerste keer dat het raadslid een lans breekt voor LHBT-emancipatie. Zo wordt op zijn initiatief jaarlijks op 11 oktober, ter gelegenheid van Coming Out Day, in Pijnacker-Nootdorp de regenboogvlag gehesen. Daarnaast is in december 2015 LHBT-emancipatie op lokaal niveau in beleid vastgelegd. Het geven van voorlichting over LHBT, om zodoende sociale acceptatie te vergroten, is één van de speerpunten op dit gebied geworden waar de gemeente zich voor inzet.  

"Onze fractie ziet de voordelen van het ondertekenen van het convenant omdat we als gemeente dan kunnen rekenen op de (financiële) ondersteuning van het kabinet. Bij de verdere ontwikkeling en uitvoering van het vastgestelde LHBT-beleid kunnen we dat goed gebruiken. Dan kunnen we als gemeente nog meer doen om LHBT de aandacht te geven die het verdiend!", aldus Van Oevelen.

Steeds meer gemeenten zien het nut van het convenant in en sluiten zich hierbij aan. Zo werd vorige week nog door de gemeente Roermond de intentieverklaring ondertekend.  

Aanleiding voor dit voorstel van Gemeentebelangen vormt de lancering van een regionaal zichtbaarheidscampagne van 7 tot en met 11 oktober 2016 door de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Westland en Zoetermeer in samenwerking met de belangenorganisaties COC Haaglanden en DWH (Delftse Werkgroep Homoseksualiteit).

Het doel van de campagne is om duidelijk te maken dat een Coming Out, het moment waarop iemand uitkomt voor wie en wat hij is, niet voor iedereen even gemakkelijk en vanzelfsprekend is.

"Een mooi initiatief van deze gemeenten om dit onderwerp onder de aandacht te brengen bij hun inwoners. Tegelijkertijd is het een goed voorbeeld van wat je als gemeente extra kunt doen als je op de nodige ondersteuning kunt rekenen. Deze gemeentenhebben zich namelijk al aangesloten bij het convenant met de minister.", besluit het raadslid van Gemeentebelangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant