Twee jaar geleden sprak Telstar TV al met Mike Teekens over zijn doelstellingen en dromen.
Twee jaar geleden sprak Telstar TV al met Mike Teekens over zijn doelstellingen en dromen.

Topprestatie Mike Teekens marathon Berlijn

Actueel 202 keer gelezen

Berlijn/Nootdorp - Mike Teekens, geboren en getogen in Nootdorp, heeft gisteren een topprestatie geleverd bij de marathon in Berlijn.

Hij finishte als 25e en beste Nederlander in een tijd van 2.18.55. Mike bleef vijf seconden voor op de Groninger Olfert Molenhuis, die als 27e eindigde. Het was Mike's eerste marathon sinds 2014. Zijn PR heeft hij naar eigen zeggen verpulverd met ruim vier minuten.

Van 10 kilometer naar 42,195 kilometer
Mike richtte zich jarenlang op de tien kilometer. Niet helemaal naar tevredenheid. Met de Olympische Spelen in het achterhoofd, besloot hij zich te richten op de marathon. Een schot in de roos, lijkt nu: "De afgelopen weken heb ik me goed voor kunnen bereiden in het warme zuiden van Spanje. Voorafgaand ben ik sinds de rustperiode na het NK atletiek aan de opbouw begonnen en met onderhoud van de basissnelheid gaan werken aan een nieuwe scherpe doelstelling", schrijft hij op Facebook.

Om naar de Olympische Spelen in Tokio te kunnen heeft de NOC NSF een limiet ingesteld. Voor de Spelen in Rio was dat twee uur en elf minuten. Mike weet dat hij aan de bak moet: "Sommigen van jullie wisten dat ik 'stoute plannen' had in Berlijn en een hogere verwachting van het eindresultaat, maar een verpulvering van mijn persoonlijk record uit 2014 geeft mij toch een honderd procent tevreden gevoel."

Twee jaar geleden spraken we Mike Teekens voor Telstar TV. Ook toen was hij vastbesloten de Spelen in Tokio te halen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant