NootPoP is het enige echte popfestival voor Nootdorp.
NootPoP is het enige echte popfestival voor Nootdorp.

Zondag gaat NootPoP los!

Actueel 488 keer gelezen

Nootdorp - Dit jaar houdt Oranjevereniging Nootdorp op zondag 28 augustus alweer de derde editie van NootPoP in zijn huidige format. In 2005 werd het festival voor de eerste keer georganiseerd bij de Dobbeplas ter ere van 60 jaar Bevrijdingsdag. Sinds 2014 wordt het festival gehouden op de parkeerplaatsen achter het Raadhuis en is het elk jaar weer een daverend succes.

"Ook dit jaar hebben we weer ons best gedaan om een grote variëteit in zangers, zangeressen en bands bij elkaar te zoeken, die samen gaan zorgen voor een leuke middag vol muziek, drank en eten. Vanwege het grote succes van vorig jaar, hebben we deze keer wederom The Raspers als hoofdact gevraagd. Zij staan midden in de line-up van acts die absoluut ook de moeite waard zijn van het beluisteren", meldt de organisatie aan Telstar Online.

De live acts worden afgewisseld met muziek van de DJ'sEmdy & Jay's. Zij draaien al samen sinds de basisschool. Zij begonnen op klassenfeestjes, waarna de feesten in de jaren erna steeds groter werden en de DJ's professioneler. Inmiddels staan ze op podia waarop gerenommeerde namen staan als The Partysquad, Eva Simons, Mr Polska, Matsoe  Matsoe en Leroy Styles. Zo zijn ze ook actief geweest in de Amsterdam RAI, het Maasgebouw, de Kuip, Sorbonne Rotterdam, Hollywood Rotterdam en natuurlijk café de Guyter te Pijnacker. Naast het draaien wordt er hard gewerkt aan eigen producties. Deze worden zelfs opgepakt door grote namen, zoals Fajah Lourens.

Vanaf 12.00 uur kunt u terecht op het terrein, dat (alleen) toegankelijk is vanaf de Dominee C. Spoorlaan ter hoogte van de kleine parkeerplaats. Wij vragen u zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen, omdat er beperkte mogelijkheid is tot parkeren. De Dominee C. Spoorlaan zal worden afgesloten voor alle verkeer i.v.m. de toegang van hulpdiensten.

Vanaf 12.30 uur gaat het los. Kom kijken en genieten!


12:00 Terrein open
12.30 Simone Peschel
13.00 Takeaway Facepalm
14.00 Capacity
15.30 The Raspers
18.00 Diva Turner
19.30 Einde Nootpop 2016


Simone Peschel
Simone is een echte Nootdorpse  die al haar hele leven zingt. Op dit moment is zij bezig met het maken van haar eigen muziek die zij zelf omschrijft als 'expertimenteelelektronisch'. Hierbij werkt zij ook samen met enkele DJ's.Na haar opleiding 'illustratie' aan de Willem de Kooning in Rotterdam wil Simone graag verder met het maken van muziek en zou zij graag de grotere podia willen betreden. Tot nu  toe heeft zij enkele optredens gehad, waaronder op Koninginnedag in Nootdorp enkele jaren geleden.  Momenteel maakt de 20-jarige zangeres muziek onder de naam 'NINETYSIX'. Tijdens NootPoP zal zij een repertoire van covers spelen waarbij zij een eigen draai geeft aan het R&B- en soulgenre  en zij zichzelf begeleidt op de akoestische gitaar.

Takeaway Facepalm
Takeaway Facepalm, ook wel kort TF genoemd, is een Voorburgse rockband met grote verscheidenheid aan nummers binnen het rockgenre. Vijf ambitieuze jonge gasten met allemaal een net iets andere kijk op de rockmuziek en een eigen voorkeur voor het soort nummers dat ze spelen. Dit leidt tot muziek met pit voor een breed scala aan fans en een eigen publiek bij optredens. Zowel softere poprocknummers, waar vooral de vrouwelijke fans warm voor lopen, als stevige hardrocknummers staan op hun repertoire. De zelfgeschreven rocknummers (en een enkele cover) hebben in hoog tempo tot veel optredens in en rond Voorburg geleid, waaruit een kleine (maar langzaam steeds groter wordende) fanbase is ontstaan. Een aantal grotere optredens volgden zoals het Strandwalfestival, de Vlietdagen, theater Ludens en muziekcafé 'De Paap'. Vorig jaar stond de band op Parkpop (Den Haag), waar de fanbase opeens een stuk groter werd toen het publiek aangetrokken werd door de strakke gitaarpartijen met catchy solo's en de 'eigen' herkenbare sound van Casper die vaak wordt vergeleken met de zanger van de band Passenger.

Capacity
De Capacity band is opgericht begin 2015 rond het mooie Pijnacker. Vijf directe collega's kwamen bij elkaar waarbij zij in eerste instantie dachten dat het leuk zou zijn om af en toe eens samen te spelen. De onderlinge klik was snel aanwezig en de gezamenlijke voorkeur voor Bluesrock zorgde er toen voor dat Capacity wekelijks in de oefenruimte te vinden was. Plannen weden gesmeed om een repertoire samen te stellen met als doel zo snel mogelijk de bühne op te gaan. Een mix van the Red Devils, ZZ top en CCR was snel gevonden.  De bandleden komen uit alle windstreken van Nederland. De thuisbasis van Capacity is Pijnacker. De bandleden zijn Siebe Bac op drums, Marcel de Bruijn zang en mondharmonica, Toon Krens op gitaar, Erick Burhenne op gitaar en Roan Schenk speelt bas. De band heeft begin 2016 in Studio Holland de eerste demo opgenomen. Deze demo is met veel enthousiasme ontvangen door de regionale bluesrock-liefhebbers. De Capacity band heeft inmiddels al diverse succesvolle optredens achter de rug en heeft plannen om in 2017 wekelijks de nationale podia te betreden. Capacity speelt een mix van covers van o.a. ZZ-Top,The Red Devils, CCR, Gary Moore en Steve Ray Vaughn. Kortom krachtige power Bluesrock.

The Raspers
Al zo'n 10 jaar lang aan de top in het 'cover-circuit' en bij velen bekend als 'Hardest Working Band' van Den Haag en omstreken. Het ijzersterke gevoel voor entertainment, de haast vanzelfsprekende professionaliteit en tomeloze energie van deze vier rasmuzikanten maken van elk feest een 'happening' waarover iedereen nog lang zal napraten. De band weet als geen ander sixties & seventies-rock, moderne pop en de nodige funk-, soul- en dance-classics samen te voegen in één dampende muzikale 'melting-pot'. Gitaar, bas, drums, vier zangstemmen en een saxofonist die ook nog eens keyboard, percussie en gitaar speelt, maken The Raspers tot een compacte formatie met een groots geluid. Overtuigende presentatie, sax- en gitaarsolo's te midden van de aanwezigen, spectaculair drum en baswerk en andere verrassingen binnen het continu dansbare repertoire, geven de interactieve show een geheel eigen karakter, waarbij het publiek een grote rol speelt.

Diva Turner
Mariska Lunes, o.a. bekend van tv-programma's als My Name Is en X-Factor treedt op als Tina Turner met superstrakke live band. De band heeft al op verschillende evenementen en festivals in binnen- en buitenland gestaan en zorgt altijd voor een stampende show die het beste als 'tough and glamourous' kan worden omschreven. Mariska vertolkt op onmiskenbare wijze de perfecte Tina Turner Tribute waarbij haar stemgeluid nauwelijks valt te onderscheiden van die van de echte Tina Turner. Uiteraard zullen alle grote hits van Tina Turner als SteamyWindow, Nutbush City Limits, Simply The Best, Proud Mary, etc. voorbij komen. De perfecte afsluiter voor Nootpop 2016!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant