Afbeelding

Oliveo stoot zich voor de tweede maal aan dezelfde steen

Sport 474 keer gelezen

Na de belangrijke 5-2 overwinning tegen HOV/DJSCR vorige speelronde, trad OLIVEO zondag aan tegen middenmotor CKC. De uitdagers uit Rotterdam legde de Pijnackerse ploeg eerder dit seizoen nog op de pijnbank. Na een 1-0 voorsprong in Pijnacker mondde het duel voor de thuisploeg uit in een deceptie.

CKC nam de drie punten toentertijd mee naar huis na een 2-4 overwinning die voornamelijk in de tweede helft tot stand kwam. OLIVEO was dus gewaarschuwd voor de (vooral aanvallende) kracht van CKC. Helaas was deze waarschuwing aan dovemans oren gericht, wederom liepen de blauw-witten in het Rotterdamse mes.

OLIVEO kwam nog prima uit de startblokken. Na een eerste kleine mogelijkheid die niet benut werd, bracht Guy Luscuere de uitploeg op een 1-0 voorsprong. Hij tikte een voorzet van Wessel Kleij bij de eerste paal binnen waardoor de vroege voorsprong een feit was. Minuten later kwam Kleij een paar centimeter te kort om de 2-0 binnen te koppen. Hierna was het even gedaan met de dadendrang van de Pijnackerse equipe en was het vooral het Rotterdamse dat de klok sloeg. CKC bracht de stand namelijk al na twintig minuten spelen weer gelijk. Een rappe aanvaller van CKC schoot de thuisploeg vanaf praktisch de achterlijn weer op gelijke hoogte. Zijn inzet verdween hoog in de lange hoek. CKC drukte door en kwam ook op voorsprong. Even later had de defensie namelijk weer het nakijken. Wederom was één van de watervlugge aanvallers van de Rotterdammers de gehele defensie te vlug af waarna ook Duijvestijn gepasseerd werd van dichtbij. OLIVEO was volledig de kluts kwijt en incasseerde ook nog een ongelukkige derde tegentreffer waardoor de kleedlokalen opgezocht werden met een 3-1 achterstand.

De Pijnackerse equipe kwam gelukkig goed uit de kleedkamer en creëerde flink wat kansen gedurende het tweede bedrijf. Dewie van Wichen kon zowel uit een corner als uit een voorzet bijna raak prikken maar miste twee keer nipt. Ook Luscuere en Jeffrey Paanakker kregen beide een grote schietkans. Helaas stond er altijd wel een Rotterdamse verdediger in de weg. Na ongeveer zestig minuten spelen werd OLIVEO een strafschop onthouden. Kleij werd overduidelijk gevloerd binnen de beruchte lijnen maar de leidsman had blijkbaar geen overtreding waargenomen. Nadat er nog twee mogelijkheden om zeep werden geholpen door de blauw-witten besliste CKC het duel in de eindfase door uit een counter de 4-1 te maken. De thuisploeg profiteerde optimaal van de vrijgekomen ruimte waarna de zege niet meer in het geding kwam voor de Rotterdammers. Zo werd ook de tweede confrontatie tussen de teams op bijna identieke wijze beslists in Rotterdams voordeel.

OLIVEO zal zich nu moeten richten op het behalen van een ticket voor de nacompetitie, de titel lijkt definitief uit zicht. Met nog vier duels te gaan moet minimaal een derde plaats worden afgedwongen om dit te bewerkstelligen. Volgende week staat er een fraai duel op het programma voor de Pijnackenaren. Topklasser Scheveningen komt op bezoek in Pijnacker in het kader van het Haaglanden Voetbaal Toernooi.

Opstelling OLIVEO: Duijvestijn, Van Oort, Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Jeffrey Paanakker, Hoogland (Voois), Kleij (Mitchel Paanakker), Bentvelzen