Foto: Martijn Mastenbroek / TELSTAR (c)
Foto: Martijn Mastenbroek / TELSTAR (c)

Mogelijk nieuwe toekomst Het Witte Paard

Actueel 744 keer gelezen

Nootdorp - De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een vergunningsaanvraag ontvangen voor de komst van een speelautomatenhal in partycentrum Het Witte Paard aan de Gildeweg in Nootdorp. Eigenaar Piet Vergeer denkt erover na om te stoppen met het organiseren van feesten en partijen.

"De gemeente heeft inderdaad een vergunningsaanvraag binnengekregen. De aanvraag is in behandeling, het college neemt hier nog een besluit over", zo zegt een woordvoerster van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. 

Arbeidsintensief
Eigenaar Piet Vergeer van Het Witte Paard bevestigt de aanvraag tegenover onze redactie, maar benadrukt dat -mocht het überhaupt doorgaan- dit hooguit pas in 2018 zal plaatsvinden. Alle geplande feesten gaan dan ook gewoon door. "Een serieuze partij wil hier graag een speelautomatenhal vestigen. We zitten natuurlijk op een A-locatie, naast de snelweg", aldus Vergeer. Pannenkoekenrestaurant Howdy's blijft gewoon bestaan. Ook blijft Vergeer betrokken bij de Nootdorpse kermis.

"Je mag best weten dat ik er slapeloze nachten van heb gehad, maar mijn leeftijd speelt ook een rol. Een partycentrum runnen is heel arbeidsintensief. Je moet constant vernieuwen en beurzen afstruinen." De bekende Nootdorper nam het partycentrum in 1990 over van zijn vader, toen nog gevestigd in het oude dorp nabij de paardenrenbaan. Aan de Gildeweg verrees in 2002 het nieuwe pand.

Professioneel
Vergeer stond in eerste instantie niet meteen te springen om van de benedenzaal een speelautomatenhal te maken, maar inmiddels heeft hij een goed beeld gekregen van de business. "De partij die dit wil gaan uitvoeren is zeer professioneel en heeft meerdere automatenhallen in Nederland", zo zegt hij.

Vergunning
Het college van Pijnacker-Nootdorp zal binnen afzienbare tijd een besluit gaan nemen. Ook wegrestaurant Hajé aan de A13 is in de race voor een vergunning. Het college geeft slechts één vergunning af, dus het wordt een spannende race. Misschien nog wel spannender dan de wedren tussen de paarden op de voormalige renbaan.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant