Sophie de Jong met een sprongschot. Foto: Mieke van Veen

Handbaldames presenteren zich

Sport 27 keer gelezen

Pijnacker - Zondag 5 mei speelde Dames 1 van Oliveo Handbal thuis tegen Ventura uit Schiedam. In de zaal speelde de tegenstander in de tweede divisie, maar wist zich daar niet te handhaven. De Ventura-equipe staat onder leiding van André de Waal, een bekende bij Oliveo Handbal.

Komend seizoen volgt hij als trainer/coach Henny van Bemmelen op die meerdere kampioenschappen op zijn naam heeft staan. Vooraf werd er besproken dat een ieder kon laten zien wat zij in huis had aan de toekomstige trainer. Beide teams misten deze nationale feestdag speelsters. Oliveo had de uitwedstrijd aan het begin van het seizoen gewonnen met vijf doelpunten verschil. Beide teams begonnen aftastend met een defensieve 6-0-dekking. Beide keepsters stopten veel doelkansen en hielden hun team op de been. Na drie minuten nam Nicole van Boles de openingstreffer voor haar rekening met haar bekende sprongschot. De eerste 22 minuten hield keepster Lisa Loomans haar doel schoon. In die belangrijke fase kwamen beide teams moeilijk tot scoren, maar de Oliveoverdediging zat beter in elkaar.

In de laatste acht minuten van de eerste helft liet Oliveo Ventura van 7-0 terugkomen tot 8-4 met rust. In de rust gaf coach Bemmel zijn dames de opdracht veel meer tempo te spelen en door te drukken, omdat Ventura geen vuist kon maken. Het eerste gedeelte van de tweede helft gaf uiteindelijk de doorslag. Oliveo haalde het bekende wapen - snelheid met het korte tikwerk - uit de kast en scoorde er lustig op los. Met de negende minuut hadden de dames al net zoveel gescoord als de gehele eerste helft. Ook de omschakeling ging beter en er kwamen mooie acties uit voort. Door de variaties in loopwegen waar Ventura geen antwoord op had, maakte Oliveo uiteindelijk het verschil. Ventura dat alleen maar een schutter in stelling kon brengen, kon niet meer bijkomen. Het werd 25-12.

De Oliveodames presenteerden zich aan de toekomstige trainert met opgeheven hoofd. Het was een mooie samenvatting van het seizoen waarin alle speelsters hun doelpuntje mee pikten en waarmee Oliveo liet zien over de breedte goed gegroeid te zijn. In het begin van het seizoen was het team nog vol ontzag voor de tegenstanders in de eerste klasse. Nu beschikt Oliveo over een team dat bovenin meedraait en dat na de zaal eveneens met een mooie reeks bezig is op het veld. Oliveo verloor één wedstrijd met één doelpunt verschil; de andere tegenstanders werden stuk voor stuk verslagen. Zondag 12 mei speelt DS1 thuis tegen SOS-Kwieksport, een lastige tegenstander, omdat deze vooral fysiek handbalt wat de Oliveodames niet echt ligt.

Scorers: Ingrid Bruinen 5, Nicole van Boles 4, Sabrina van Kester 4, Aniek Markus 4, Shanna Némethy 3, Sophie de Jong 2, Lisette Ruigrok 2, Monique van Winden 1