Afbeelding

Garage Parade drama voor winkeliers

Actueel 171 keer gelezen

Nootdorp - Hij is bij wijze van spreken in staat om zelf de slagbomen bij de parkeergarage eraf te halen. Keurslager Alfred Siersema is de problemen met de slagbomen bij winkelcentrum de Parade in Nootdorp helemaal zat.

Sinds enige tijd geldt er een nieuw beleid. Zo is er een limiet ingesteld van 2,5 uur gratis parkeren, daarna bedragen de kosten drie euro per uur. Ook moeten bezoekers een kaartje trekken. Het systeem geeft echter niet thuis en kampt met allerlei problemen. “Er zijn al twee aanrijdingen geweest en er staan gigantische files. De slagbomen weigeren keer op keer dienst. Mensen keren zelfs om en ondernemers missen inmiddels omzet.”

“Dit kan zo echt niet langer”, zegt een woedende Siersema die namens vele winkeliers spreekt. De verantwoordelijk parkeerbeheerder P1 in Den Haag laat de ondernemers ook al in de kou staan, zo zegt hij. “Ze nemen niet eens de telefoon op.” De oplossing is volgens Siersema simpel: “Zolang het niet werkt, terug naar de oude situatie. Zet desnoods de slagbomen open, want hier heeft niemand iets aan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant