Afbeelding

Strijd tegen blauwalg afgerond

Actueel 71 keer gelezen

Nootdorp - De afgelopen maanden zijn het Natuur- en Recreatieschap Dobbeplas en Hoogheemraadschap Delfland de strijd aangegaan met blauwalg. De Dobbeplas kampt bij aanhoudend warm weer vrijwel ieder jaar met dit jeukende waterleven, tot grote ergernis van de vele recreanten.

Met de getroffen maatregelen willen de betrokken partijen een negatief zwemadvies in de toekomst vermijden. Ouderwets zwemplezier moet in de zomermaanden weer tot de orde van de dag behoren.

Het Hoogheemraadschap Delfland laat weten dat de baggerlaag op de bodem van de zwemplas is verwijderd en met 'stuwen' het zwemgedeelte kan worden afgesloten: "Voedingsstoffen in het water zijn een belangrijke veroorzaker van de groei van blauwalg. Door het verwijderen van de baggerlaag wordt een deel van die voedingsstoffen weggenomen. Met de stuw voorkomen we dat voedselrijk water het zwemgedeelte in kan stromen.”

Ingrid ter Woorst van het Hoogheemraadschap Delfland en wethouder Jaap van Staalduinen sluiten vrijdag 25 mei officieel de werkzaamheden in het recreatiegebied. Hiermee zijn de werkzaamheden zoals voorspeld voor het zwemseizoen afgerond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant