Afbeelding

Duiker weer helemaal hersteld

Actueel 68 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De wegversmalling op de Nieuwkoopseweg in Pijnacker is opgeheven. Delfland heeft een nieuwe duiker (verbindingsbuis) aangelegd onder de Nieuwkoopseweg en de naast gelegen vaart.

Deze nieuwe duiker vervangt de oude duiker die half januari kapot ging. Delfland heeft bij het herstel van duiker gekozen voor een techniek waarbij de nieuwe buis door de oude duiker is getrokken. Hierdoor was er zo min mogelijk overlast voor de omgeving.

Na het aanbrengen van een nieuwe beschoeiing is de dijk waarop de weg ligt weer stabiel. Daardoor kon de weg worden opengesteld voor alle verkeer. Delfland controleert nu nog de overige beschoeiing langs de dijk over een lengte van 900 meter. Mogelijk is de grond onder de beschoeiing weggespoeld toen het water uit de sloot wegliep. Waar nodig wordt de weggespoelde grond weer aangevuld.

De verbinding van het watersysteem in de lagergelegen polder is met de nieuwe duiker grotendeels hersteld. Omdat de nieuwe duiker een kleinere diameter heeft dan de oude, volgt later dit jaar een aanvullende maatregel die de doorstroming van het water in de polder weer volledig op orde brengt. Tot die tijd voert Delfland het overtollige water af met pompen via het natuurgebied De Balij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant