Het G-team vóór de wedstrijd in nieuwe tenues: Peter, Wilma, Wim, sponsor André van der Ploeg, Wilco, Frank, sponsor Ron van der Ploeg, Carolien, José, Hans, trainster Gré, Béatrice, stagiair Patrick, Toby en coach Jan. Foto: Mieke van Veen.
Het G-team vóór de wedstrijd in nieuwe tenues: Peter, Wilma, Wim, sponsor André van der Ploeg, Wilco, Frank, sponsor Ron van der Ploeg, Carolien, José, Hans, trainster Gré, Béatrice, stagiair Patrick, Toby en coach Jan. Foto: Mieke van Veen.

G-team Oliveo Handbal wint De Revanche

Sport 250 keer gelezen

Kwintsheul - Het G-team van Oliveo Handbal heeft het hele seizoen op woensdagavonden getraind onder leiding van Jan van Santen en Gré van der Ende om klaar te zijn voor de grote wedstrijd tegen de Prominenten van Quintus. Drie jaar geleden had Quintus verloren en nu was het G-team wederom uitgedaagd; Quintus wilde revanche! Trainer Jan van Santen kreeg in 2009 de Vrijwilligersprijs van het NHV en Gré ontving vorig jaar de Sportpenning van de Gemeente; het G-team moet dus niet onderschat worden met dit sterke duo aan kop!

De organisatoren van Quintus, Jan van der Zanden, Loek en Mariska Schulte en Ad en Shirley Koremans hadden niets aan het toeval overgelaten en waren al eens op een training kennis komen maken. Heel Kwinsheul was door posters uitgenodigd de wedstrijd bij te wonen.

Als echte Vips werd het G-team met staf en bestuursleden zaterdagmiddag 28 januari opgehaald door de spelersbus van Quintus. Een groot deel van het Prominententeam, inclusief voorzitter Paul Bol, was meegereisd om de kanjers van Oliveo op te halen bij de kantine. Coach Jan van Quintus had voor de zekerheid assistent-coach Marco (bekend van Velo) meegenomen. Onderweg leidde hij de spelers af met zijn ballonnentrucs en meezingnummers, maar Oliveo bleef gefocust.

De bus reed een extra rondje door Keijzershof waar een groot deel van het team onlangs naartoe verhuisd is. Onderweg naar Kwintsheul was het al een feestje. Quintus probeerde indruk te maken op Oliveo en hen de geheime tactieken te ontfutselen. In Kwintsheul werd het gezelschap op een mooie locatie getrakteerd op patatje mét. Alle spelers werden geïnterviewd en het G-team overhandigde Quintus een zelfgemaakt drieluik met natuurlijk als thema ‘handbal’. Na de polonaise, een prima manier om warm te lopen, gingen de teams richting Heulse sporthal.

Het team had woensdag 25 januari de nieuwe shirts gekregen van hun sponsoren Ron en André van der Ploeg die gebroederlijk de ruimte verdeeld had: RonDesign op de voorkant en de plantenkweker op de achterkant. Het team was in topconditie en in de nieuwe shirts kwamen de spelers goed voor de dag in the spotlights die aangingen bij het voorstellen.

Van begin tot eind was de wedstrijd spannend. Wat Quintus ook probeerde Oliveo liet zien het betere team te zijn. Ondanks omkooppogingen van de scheidsrechter, het verkleinen van het doel van de keeper en afleidingsmanoeuvres van een bejaard echtpaar dat hun hondje liep te zoeken die naderhand in de benen van de keeper bleek te hangen, het G-team bleef geconcentreerd. De Prominenten zetten zelfs burgemeester Sjaak van der Tak op het doel om het tij te keren, maar het spel liep gesmeerd bij Oliveo. Bij Quintus vielen vooral Charity, Jamie en Karlijn op door goed samenspel; zij hadden er ook lang voor getraind.

De spannende wedstrijd die goed geleid werd door Kevin Koremans eindigde onder luid applaus van de volle zaal in het voordeel van 8-4 voor Oliveo. De huldiging was groots, het team kreeg een enorme beker en maakte een ererondje door de zaal. Ook kregen de spelers Wim, Frank, Béatrice, Wilco, Toby, Peter, Wilma, Carolien, José, Hans en de trainers Jan, Gré en stagiair Patrick nog een mooi T-shirt als aandenken.

De dag eindigde met een drankje in de Vip-kantine, een toespraak van Quintus, een bedankje van Oliveovoorzitter Ron van der Ploeg en een laatste polonaise om de tafels. Ter afsluiting zag de groep de eerste helft van de wedstrijd Quintus-HAR&O vanaf de eretribune. Om 21.00 uur brachten de coaches het Oliveogezelschap per bus terug naar Pijnacker waar hartelijk afscheid werd genomen met de belofte om dit feestje nog eens over te doen. Het G-team en het bestuur van Oliveo is zeer onder de indruk van de fantastische happening die dankzij de enthousiaste organisatie en de Business Club van Quintus mogelijk is gemaakt voor het G-team van Oliveo.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant