Beginnerscursus bijen houden

Algemeen 88 keer gelezen

Regio - Bijen houden is bijzondere en boeiende hobby, maar zonder goede voorbereiding kun je er beter niet aan beginnen. Voor beginnende bijenhouders organiseert de Imkervereniging Westland een beginnerscursus bijenhouden.

De cursus start in maart 2008 met een aantal theorielessen in het Natuur- en milieucentrum De Papaver aan de Korftlaan in Delft. Vanaf april tot medio september worden er ongeveer 10 praktijklessen gegeven. Tijdens de praktijklessen worden alle handelingen die gedurende het bijenseizoen noodzakelijk zijn uitvoerig behandeld. De praktijklessen vinden plaats in de bijenstal van de imkervereniging op het terrein achter De Papaver. Ook de praktijklessen worden in principe op vrijdag gehouden, maar er zullen ook een aantal lessen op een andere avond worden gehouden. De exacte dagen worden in overleg bepaald maar zijn ook afhankelijk van het weer en de gedragingen van het bijenvolk.

Dankzij een subsidie van de gemeente Delft bedragen de kosten voor deelname slechts € 90,--. Aan het einde van de cursus ontvangen de deelnemers het officiële diploma beginnend imker van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) en krijgen, wanneer ze lid worden van de Imkervereniging Westland, hun eerste bijenvolk!

Aanmelden en informatie

Rob Warringa, 015-3696366 (na 18.00 uur) rob.warringa@planet.nl

Hetty Snijders; 015-3109002, leen2het@planet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant