Meldpunt Wijkbeheer succesvol

Gemeente 120 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het Meldpunt Wijkbeheer is een groot succes. De gemeente kan bijvoorbeeld bijna negentig procent van de meldingen afdoen binnen zeven werkdagen.

De gemeente kan drie procent van de werkzaamheden binnen veertien dagen afdoen. In acht procent van de gevallen is meer dan twee weken nodig, omdat er bijvoorbeeld materiaal besteld moet worden. Dat blijkt uit de eerste rapportage over het Meldpunt Wijkbeheer.

Het Meldpunt Wijkbeheer functioneert vanaf 1 januari 2007. In de periode van januari tot en met half mei zijn al meer geregistreerde meldingen afgehandeld dan in het hele jaar 2006. Het betreft meldingen over onder meer speelplaatsen, openbaar groen, straatverlichting en wegen. Van de melders maakt bijna veertig procent gebruik van de telefoon en ruim veertig procent van internet. Iets meer dan vijftien procent van de gevallen bestaat uit eigen waarnemingen of komt indirect bij de gemeente terecht.

Werkwijze

Bij het Meldpunt Wijkbeheer kunnen inwoners meldingen doen over de openbare ruimte in Pijnacker-Nootdorp. Alle melders ontvangen automatisch een ontvangstbevestiging. Dit gebeurt per e-mail als de melding via internet is ontvangen, en per brief bij telefonische meldingen. Als een melding niet binnen veertien dagen kan worden afgehandeld, dan krijgen inwoners daarover bericht met de verwachte afhandelingstermijn. De afdeling Wijkbeheer wil hiermee de dienstverlening verbeteren.

Altijd bereikbaar

Het Meldpunt Wijkbeheer is telefonisch te bereiken tijdens kantooruren via 015 - 362 62 62, maar u kunt ook 24 uur per dag op internet meldingen doen. Kijk hiervoor op www.pijnacker-nootdorp.nl en ga via ‘Snel naar’ naar het Meldpunt Wijkbeheer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant