Via de kerstmarkt van GroenRijk kom je helemaal in de stemming.
Via de kerstmarkt van GroenRijk kom je helemaal in de stemming.

GroenRijk De Wilskracht vervroegd in kerstsfeer

vr 13 nov 2020, 10:18 Algemeen

In week 47 – volgende week dus al – gaat bij GroenRijk De Wilskracht aan de Donau in het Forepark (randje Leidschenveen) de kerstbomenverkoop van start. “Veel mensen willen vanwege corona lekker vroeg hun huis feestelijk aankleden”, aldus eigenaar Jaap de Baat van het meer dan 7.000 vierkante meter grote tuincentrum.

GroenRijk De Wilskracht heeft een druk jaar achter de rug tot nu toe en het laatste deel van het jaar wordt het alleen maar drukker, voorspelt Jaap die onder meer vanwege corona een behoorlijke omzetstijging mocht meemaken. “Veel mensen investeerden hun centen in huis en tuin, omdat vakantievieren en uit eten gaan lastig was. Zo eenvoudig is het eigenlijk.”

Maatregelen
Het tuincentrum heeft de benodigde maatregelen genomen om ondanks de grotere drukte coronaverantwoord te blijven werken. Om die reden is ook de kerstmarkt wat ruimer van opzet dan anders. Er zijn ontsmettingsmiddelen. De karretjes worden netjes ontsmet en het advies is een mondkapje te dragen. Verplicht stellen doet men het niet. Wel dragen de medewerkers zelf een mondkapje. Ze geven zo dus het goede voorbeeld.
Om niet onnodig veel winkelbewegingen te krijgen, hoeven kerstbomenkopers niet per se de winkel door. Jaap de Baat verwacht weer een flinke toeloop. Vorig jaar was GroenRijk De Wilskracht helemaal uitverkocht met de bomen, dus heeft men nu ruim meer ingekocht.
Vooral prachtige Nordmannen uit Denemarken. De gewone kerstboom en de blauwspar zijn volledig verdrongen door de Nordman die niet uitvalt en die in prijs de laatste jaren alleen maar aantrekkelijker is geworden.

Je kunt dus volstaan met de aankoop van een kerstboom, maar natuurlijk kom je pas echt in de stemming zodra je de kerstmarkt bezoekt. Een groot team onder leiding van Wendy, Pauline en Frank heeft weer een heel uitgebreid verrassend assortiment ingekocht. Dat hebben ze een jaar terug al gedaan. Zo werkt het namelijk: als de kerst en de jaarwisseling voorbij zijn en het nieuwe jaar is net aan de gang, gaan de tuincentra zelf ‘kerstinkopen’ doen.

Sfeerproducten
De traditionele kleuren goud, zilver en rood zijn zoals gebruikelijk ieder jaar te vinden, maar er zijn ook andere tinten en sfeerproducten. Dit jaar zijn de thema’s Mountain Lodge (blauw en goud), Wild Glam (dierenprints, bruin), Nature Gift (pasteltinten roze/lila en mintgroen), en Under the Stars (wit, zwart en goud).
De keuze is groot in binnen- en buitenkerstboomverlichting, standaards, en overige accessoires.

Een opkomende trend betreft de pagodasterren. Deze sterren zijn in meerdere kleuren en maten verkrijgbaar.
De ster kun je ophangen of in een standaard neerzetten. Er is zo ontzettend veel te koop om je huis mooi in kerstsfeer te brengen.

Om de drukte beter te spreiden, zijn er meer koopavonden dan anders. De openingstijden zijn heel ruim als je bedenkt dat je zeven dagen per week van vroeg tot behoorlijk laat er terecht kunt. In de periode 18 tot en met 22 november zijn de Voordeeldagen met kortingen die oplopen tot twintig procent!

Het is natuurlijk jammer dat het tuincafé gesloten is, maar in plaats daarvan is de oliebollenkraam buiten dit jaar erg vroeg. En er is frisdrank in blik te koop. Een bijzonder product voor een tuincentrum maar het loopt als een jekko.

Intussen gaan tuinaanleg en tuinonderhoud gewoon door. “Daar zijn we groot mee geworden en dat werk blijven we volop doen”, zegt Jaap die net een telefoontje heeft ‘afgewerkt’ over de aankoop van graszoden. “Als je woensdag voor elf uur bestelt, hebben we ze vrijdag al in huis”, zegt Jaap die vertelt dat de graszoden helemaal uit het Drentse Borger afkomstig zijn.

Lekker relaxed 
GroenRijk De Wilskracht is sterk in groen, hout en bestrating maar eigenlijk overal in. Dus zeker in ook ‘kerst’. De ‘kerstcliënt’ komt er aan zijn trekken. Funwinkelen mag eigenlijk niet maar de fun komt toch...
De sfeer is los, ongedwongen en lekker relaxed!

Uit de krant