Logo telstar-online.nl

Een nieuwe wasmachine kopen in Pijnacker

  •   keer gelezen

De wasmanden puilen uit en ineens geeft je wasmachine de geest. Enorm vervelend en dus is het tijd om een nieuwe wasmachine te kopen. 

Je zal al snel merken dat er een ruime keuze aan verschillende types wasmachines is. Het is aan jou de taak om voor jouw situatie het meest geschikte exemplaar te kiezen. Maar waar let je dan zoal op en hoe kies je een wasmachine die het beste bij je huishouden past? Wij schakelden het advies in van de BCC in Delft, het dichtstbijzijnde filiaal.

De voordelen van een nieuwe wasmachine

Hoewel het vervelend is als een wasmachine er mee stopt, heeft het ook zijn voordelen. De nieuwe generatie wasmachines zijn dankzij nieuwe technologieën efficiënter en praktischer in gebruik. Zo hebben nieuwe wasmachines een grotere trommelinhoud maar zijn ze wel energiezuiniger. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor programma’s waarmee je duurzame wassen draait veel ruimer

Waar op letten bij de aanschaf

Duurzaam is op lange termijn vaak goedkoper
Een nieuwe wasmachine kan gevoelsmatig een aanslag op de portemonnee zijn. Denk er toch maar eens over na. Een nieuwe wasmachine is enerzijds duur, maar anderzijds veel energiezuiniger dan exemplaren van enkele jaren oud. Je betaalt dan wel een hogere aanschafprijs, maar bent maandelijks veel minder kwijt aan energie. Zo kan je de extra aanschafkosten snel terugverdienen.

Handig is dat op de website van de BCC alle wasmachines gefilterd kunnen worden op het energieklasses. Voor het meest energiezuinige model kies je voor een wasmachine met klasse A+++-65%, minst zuinig is de wasmachine met energielabel B. Kijk je naar de kosten is er ook de handige filteroptie op ‘Energiekosten per jaar’. Uiteraard kun je ook in onze winkel vragen om advies.

Bovenlader of onderlader
De meeste mensen kiezen voor een voorlader, vooral omdat de trommel meer inhoud heeft. Mensen die lichamelijke klachten hebben die het bukken lastig maken, zullen beter uit de voeten kunnen met een bovenlader.

Trommelcapaciteit
Hoe meer wasgoed er in de machine past, hoe beter? Dat lijkt een logische gedachte, immers je hoeft minder vaak de wasmachine aan te zetten als je veel ineens kunt wassen. Toch klopt het niet helemaal. Stel nu dat je door al je ondergoed en sokken heen bent? Je moet nu gaan wassen, maar de trommel is nog lang niet vol. Dan is het juist wel zonde van de energie. Kies dan ook de trommelcapaciteit die bij de grootte van je huishouden past. Een huishouden dat bestaat uit een tot twee personen heeft voldoende aan een trommelcapaciteit van 7 kilo of minder, terwijl een gemiddeld gezin meer heeft aan een trommelcapaciteit van 8 a 9 kilo.

- advertentie -

Meer berichten