Afbeelding
Koop lokaal

Vermoeid? Breng uw energie in balans met ergotherapie

Algemeen 1.018 keer gelezen

Pijnacker - Een ergotherapeut begeleidt mensen die meer moeite hebben om hun dagelijkse activiteiten zelfstandig uit te voeren. Wanneer u een (chronische) aandoening heeft, bent u mogelijk sneller vermoeid. De hoeveelheid activiteiten die u kunt doen, is afgenomen. Wanneer u moeite heeft om uw dagplanning hierop aan te passen, kunt u advies vragen aan een ergotherapeut.

Bianca Stappers van Ergotherapie Pijnacker werkt met diverse methodes, zoals “Niet Rennen Maar Plannen” bij mensen met niet aangeboren hersenletsel en “de Activiteitenweger”. Dit laatste is een hulpmiddel voor het plannen van dagelijkse activiteiten. Met de activiteitenweger maakt u de belasting (dat wat u wilt doen), voor uw dag of week meetbaar. Het geeft u een meetbare richtlijn voor het optimaal indelen van uw dag of week.

Het werken met de Activiteitenweger zet u aan tot het maken van keuzes. Een blijvende verandering mogelijk maken, is makkelijker, omdat u actief zelf meedenkt.

Deze methode kan gebruikt worden voor:
- Het vinden van een balans tussen wat u kunt en wat u doet.
- Het opbouwen van de algemene belastbaarheid (dat wat u kunt).

Bianca zoekt ook samen met u naar oplossingen om een activiteit zo te doen dat het u minder energie kost. Vanwege de maatregelen rondom Corona behandelt Bianca momenteel cliënten middels videobellen. Dat is ook heel goed mogelijk met dit onderwerp. Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, 10 uur per kalenderjaar. Dit maakt aanspraak op uw eigen risico.

Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact op met:

Ergotherapie Pijnacker
Bianca Stappers
06 - 28 35 18 67
www.ergotherapiepijnacker.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant