Afbeelding

Unieke Tentoonstelling 'Het Pijnacker van Wim Meijer'

Actueel 1.312 keer gelezen

Zaterdag en zondag vindt in het gehele dorp weer kunstmanifestatie De Verbeelding plaats. Elk jaar was cineast/schilder Wim Meijer trouw van de partij. Op 10 juni jl. kwam hij plots op 76-jarige leeftijd te overlijden. De organisatie van De Verbeelding heeft besloten om in het programmaboekje extra aandacht te schenken aan de schilderijen van Wim Meijer die dit weekend in de Bibliotheek in de Julianalaan te Pijnacker te bezichtigen zijn.

Dat Meijer heel veel vastgelegd heeft op film, mag bekend verondersteld worden. Veel evenementen zijn voor generaties na ons bewaard gebleven en de geboren Delfgauwenaar kan voor Pijnacker als dorpsarchivaris betiteld worden. Bekend is de docu-serie Pijnacker in Beeld, waarin dorpswandelingen met o.a. Jan Wenteler, Arie Lalleman en Ton Kerklaan gemaakt werden. Deze zijn via Telstar Online en/of SKP op televisie zichtbaar geweest. Voor deze expositie is een selectie samengesteld van 16 schilderijen die allemaal verband houden met Pijnacker en Delfgauw. Divers ook, want het betreft portretten, gebouwen, landschappen en een stilleven.

Speciaal voor De Verbeelding zijn schilderijen uit privécollecties eenmalig bijeengebracht. De Telstar is goed vertegenwoordigd, daar er portretten hangen van zowel de in 1989 overleden columnist Jaap van Lien als redacteur Sjaak Oudshoorn. 'Het Pijnacker van Wim Meijer' is een unieke gelegenheid, waar zelfs één schilderij al op de eerste Verbeelding in 1994 hing!

Uit de krant