Afbeelding

Young Connection het hele weekend in touw

Actueel 875 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het begon vrijdagmiddag met een ritje op de duofiets in het kader van de Nationale Ouderendag. Met deze fietstocht werd de wens van een drietal ouderen uit Pijnacker vervuld en fietsten de koppels met de wind in de haren en de zon in hun gezicht door het buitengebied van ons mooie dorp.

Vervolgens op zaterdagmorgen werd door weer vier andere jongeren het tuintje van mevrouw van Leeuwen uit Nootdorp opgefleurd! Hiermee werd eveneens een wens in vervulling gebracht. Als klapper op de vuurpijl kwamen zondag twaalf jongeren in actie om ouderen uit Veenhage naar de Kortebaandraverij in Nootdorp te begeleiden.

Super om al die blije gezichten van oudere dorpsgenoten te zien voor wie het niet vanzelfsprekend is om zomaar naar buiten te gaan en te zien genieten van het contact met de jongeren. En wat vinden de jongeren er zelf van? 'Ik vond het erg leuk om te doen' horen we vaak terug! Enthousiast geworden en wil je zelf ook iets doen voor een (kwetsbare) dorpsgenoot? Of heb je zelf een hulpvraag? Meld je aan via www.youngconnection.nl.

Netwerk Young Connection stimuleert jongeren tussen de 15 en 30 jaar zich in te zetten voor (kwetsbare) mensen in hun omgeving. Dat kan eenmalig of met regelmaat, individueel of met een groep. Het netwerk gaat uit van de kracht van verbinding en gelooft in een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien.


Uit de krant

Uit de krant