Logo telstar-online.nl
Stephan de Lobel van PLUS overhandigt een mooie cheque aan Henny Bos van de Armeniëclub.
Stephan de Lobel van PLUS overhandigt een mooie cheque aan Henny Bos van de Armeniëclub.

Schitterende opbrengst statiegeldbonnen PLUS

  •   keer gelezen   Actueel

Meer dan een jaar heeft de statiegeldbonnenbus van de PLUS aan de Nootdorpseweg 'open gestaan' voor het goede doel: Pijnackernaren Helpen Armenië. Heel veel mensen schenken hun bon weg voor een goed doel. De bus was zo vol dat hij geleegd moest worden. Na telling stond de score op 1.900 euro.

Vrijdag 14 september overhandigde bedrijfsleider Stephan de Lobel een prachtige cheque aan Henny Bos, de voorzitter van de SPHA. Het geld zal worden besteed aan kleinschalige kredieten voor arme Armeniërs in het stadjes Sysian die met geringe middelen een bedrijfje of handeltje proberen op te bouwen. Het gaat om dertien kleine projectjes van mensen die met gemiddeld 400 tot 500 euro startkapitaal bijvoorbeeld kleding kunnen gaan maken of een varken mesten. Het kan van alles zijn. In totaal is er 6.000 euro mee gemoeid en deel daarvan wordt dus gefinancierd met de opbrengst van de PLUS-bonnenactie.

Tijdens ons bezoek aan Armenië in juni hebben we enkele aanvragers ontmoet. Hele gewone bescheiden mensen die hun talenten willen benutten om het iets te gaan zodat ze wat beter in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Kleine projectjes dankzij heel veel kleine bonnetjes die met elkaar een groots geheel vormen!

Meer berichten