Logo telstar-online.nl
Op zondag is de rust weergekeerd in de Dorpsstraat. Een houten plaat op de plek van de ingegooide ruit is stille getuige.
Op zondag is de rust weergekeerd in de Dorpsstraat. Een houten plaat op de plek van de ingegooide ruit is stille getuige.

Uitzetting bij Café M'n Broer loopt uit de hand

  •   keer gelezen   Actueel

In de nacht van zaterdag op zondag is de boel uit de hand gelopen bij Café M'n Broer in de Dorpsstraat in Nootdorp. De eigenaren wilden een persoon die zich vervelend gedroeg op een rustige manier naar buiten geleiden, maar dat pikten hij en zijn vrienden niet.

Mede-eigenaar Marvin Bal: "We hadden die jongen al een paar keer gewaarschuwd omdat hij gasten lastig viel. Hij was duidelijk aangeschoten. Toen hij meer door bleef gaan, besloten we hem er uit te zetten. Dat doen we samen met onze beveiliger zo rustig mogelijk. We geven de persoon in kwestie de kans om zijn verhaal te doen, maar zo ver kwam het niet. Halverwege onze eerste zin begon de vriendengroep van die jongen zich ermee te bemoeien. Ze sloegen er op los en we hadden moeite om ze naar buiten te krijgen. Toen ze eenmaal buiten waren en een van de jongens uit die groep gewond raakte, sloegen de stoppen door en sloegen ze een raam er uit. Gelukkig kwam de politie snel ter plaatse."

Er kwam heel veel politie op de zaak af. Ook landelijke eenheden kwamen ter plaatse. Het duurde enige tijd voordat de rust weerkeerde in de straat. De gewonde man is per ambulance weggevoerd en volgens Regio 15 is er een politie-agent meegegaan met de ziekenwagen omdat de gewonde persoon betrokken was bij het incident.

Marvin Bal is zondag nog aangeslagen door het voorval. "Dit is natuurlijk heel slecht voor ons imago. In de drie jaar dat we hier zitten is er één keer een incident geweest, maar verder proberen we er een gezellige boel van te maken. Deze jongen en deze groep waren hier voor het eerst. Het waren ook geen Nootdorpers. De politie heeft namen genoteerd van enkele mensen en is bezig de zaak verder uit te zoeken."

De eigenaren van het café hebben op de plek van het ingegooide raam een houten plaat aangebracht. Ze hopen dat ze de voorgevel zo snel mogelijk weer kunnen herstellen.    

Onze redactie heeft de afdeling Communicatie van de politie Haaglanden gevraagd wat er volgens de politie precies gebeurd is. Men is dat nog aan het uitzoeken. Later vanmiddag volgt er meer informatie daarover. 

Update, 14.57 uur 

Een woordvoerder van de politie bevestigt in grote lijn het bovenstaande verhaal. Een groep mensen kreeg of maakte ruzie in het café en daarna buiten. Er zijn bedreigingen geuit en voor het café is iemand gewond geraakt. De politie trof de gewonde aan en heeft eerste hulp verleend. De gewonde persoon is per ambulance afgevoerd. Even later heeft de politie op de Laan van Nootdorp nog een gewonde aangetroffen die mogelijk betrokken was bij het incident.

De eigenaren van het café hebben aangifte gedaan van vernieling en bedreiging. De politie heeft vannacht ter plaatse in de Dorpsstraat de namen genoteerd van diverse betrokkenen. De politie onderzoekt nog wat er allemaal precies is gebeurd en vraagt getuigen die nadere informatie kunnen geven over het incident zich te melden, telefoon: 0900 - 8844. 

Meer berichten