Logo telstar-online.nl
Foto’s: Martijn Mastenbroek (c)
Foto’s: Martijn Mastenbroek (c)

KONING EN KONINGIN BEZOEKEN HOFLAND

  •   keer gelezen   Actueel

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben zaterdagochtend een bezoek gebracht aan voormalig zorgcentrum 't Hofland aan de Oranjelaan. Het bezoek was een complete verrassing voor de bewoners van het appartementencomplex, die tijdens de actie van NL Doet onder andere aan het koken waren voor ouderen. 

Men was in de veronderstelling dat alleen de directeur van het Oranjefonds zou koken. Het Koninklijk Paar heeft in 't Hofland in Pijnacker samen met vrijwilligers een lunch verzorgd voor ouderen en oudhollandse spelletjes met hen gespeeld. Het is het 14e jaar dat het Oranjefonds NL Doet organiseert.

't Hofland is een voormalig seniorencomplex waar sinds vorig jaar jonge statushouders en starters op de huurwoningmarkt wonen. De jonge bewoners hebben de lunch georganiseerd voor de ouderen die voorheen in het pand woonden. Zij deden dit in samenwerking met Network Young Connection, een organisatie die jongeren helpt die zich willen inzetten voor kwetsbare stadsgenoten. De dag draaide om verbinding tussen de jongeren en de senioren. Onder het genot van hapjes, drankjes, spellen en muziek werden verhalen en ervaringen uitgewisseld.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom organiseert het fonds jaarlijks NLdoet, dit keer op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Tijdens deze dagen kunnen mensen een aantal uur van hun tijd beschikbaar stellen en zich zo op een laagdrempelige manier inzetten voor anderen. Naar verwachting komen in het hele koninkrijk zo'n 375.000 NLdoet-vrijwilligers in actie. In totaal zijn er ruim 10.500 activiteiten aangemeld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds, dat is opgericht als huwelijkscadeau aan het paar. Jaarlijks steunt het Oranje Fonds duizenden projecten die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

Meer berichten