Directeur Lambert Greven van woningcorporatie Rondom Wonen uit Pijnacker toont trots de schets van het nieuwe bouwproject in Pijnacker Noord. Foto: Martijn Mastenbroek
Directeur Lambert Greven van woningcorporatie Rondom Wonen uit Pijnacker toont trots de schets van het nieuwe bouwproject in Pijnacker Noord. Foto: Martijn Mastenbroek

Tientallen nieuwe huurwoningen in Noord

Actueel 4.103 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Woningcorporatie Rondom Wonen gaat weer bouwen in Pijnacker. In 2010 zijn aan de Thorbeckelaan in Pijnacker Noord zes gebouwen gesloopt. Daarna heeft het enige tijd stil gelegen, maar er liggen nu plannen klaar om de drie gebouwen aan de Thorbeckelaan te vervangen.

De bouw heeft enige jaren nagenoeg stil gelegen, maar trekt nu weer behoorlijk aan. Zo ook in Pijnacker-Nootdorp. De vraag naar het type woningen is in de afgelopen jaren echter wel gewijzigd. Vooral 1- en 2-persoonshuishoudens zijn nu, maar ook in de toekomst, op zoek naar een woning. Dan gaat het om wat kleinere, betaalbare huurwoningen voor senioren en starters.

Tussen de Kuyperlaan en de Troelstralaan en aan de rand van de Thorbeckelaan, komen straks drie gelijke appartementengebouwen. Het parkeren vindt er direct naast plaats, dus op de koppen van de grote flats. Elk appartementengebouw bestaat uit 22 huurwoningen (15 stuks 3-kamer woningen van circa 60 m2 en 7 stuks 2-kamer woningen van circa 45 m2). De woningen op de begane grond hebben een terrasje en de verdiepingen daarboven een balkon. Tevens is voorzien in een gezamenlijke fietsenberging op de begane grond. De gebouwen worden 4 lagen hoog. Het zijn woningen geschikt voor zowel jong als oud, mede omdat er een lift in zit.

Momenteel is Rondom Wonen in overleg met Ammerlaan The Green Innovator om deze woningen ook aan te sluiten op het aardwarmtenetwerk dat al in deze wijk ligt. De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd en Rondom Wonen rekent erop dat de eerste paal nog dit jaar de grond in gaat. Verwachte oplevering zal medio 2018 zijn. Ongeveer een half jaar voor oplevering zullen de huurwoningen in de krant komen en via Woonnet Haaglanden worden aangeboden. Er zal geen leeftijdsgrens van toepassing zijn, maar uiteraard wel een maximum gezinsgrootte. Meer informatie volgt in een later stadium.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant