Afbeelding

Pijnackers bier Nederlands Erfgoed

Actueel 2.100 keer gelezen

Het vorige week verschenen lokale biertje dat luistert naar de naam Burgemeestersadvies, is deze week al opgenomen in de lijst van Erfgoed van de Nederlandse Biercultuur, dat meldt bierprofessor Erik Bevaart.

Deze onafhankelijke stichting stelt zich tot doel het actueel houden van een register met informatie over de Nederlandse biercultuur in de breedste zin des woords en het behouden / promoten van het erfgoed van de Nederlandse biercultuur. Op hun pas een maand oude website staan ruim 480 Nederlandse brouwerijen vermeld en worden bijna 4500 Nederlandse bieren beschreven. Ook aan de uit Pijnacker-Nootdorp afkomstige bieren, te weten Burgemeestersadvies uit juni 2017 en Doktersadvies uit september 2016, is aandacht geschonken. De lokale dranken zijn overigens uitgebracht door Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp.

Voorzitter Jan Aussems laat weten dat het bijhouden van het register een enorme klus is en derhalve nog niet compleet. Een voorbeeld van een nog niet beschreven biertje is Hel en Verdoemenis. Aussems geeft aan dat er nog ambitie genoeg is. Zo zullen binnenkort ook boeken over Nederlands bier vermeld gaan worden. Daarin zal de ruim 400 pagina's tellende bierbiografie Bier in Nederland van de Pijnackerse schrijver Marco Daane niet mogen ontbreken. Daane kreeg meerdere lovende recensies voor zijn omvangrijke missie. Burgemeestersadvies is een zomerbiertje waar vier granen voor gebruikt zijn en dat qua smaak het midden houdt tussen wit en blond bier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant