Foto: Sjaak Oudshoorn
Foto: Sjaak Oudshoorn

Ruzie en vernieling in Nootdorps café eindigt met arrestatie

vr 30 dec 2016, 13:30 Actueel 5.548 keer gelezen

Nootdorp - Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdagavond 29 december op de Oudeweg in eerste instantie aangehouden als verdachte voor de wet op de identificatieplicht. Bij zijn arrestatie bedreigde hij politieagenten en verzette hij zich, waardoor één agent aan zijn hand gewond raakte. De verdachte zit voor onderzoek vast aan het politiebureau.

Politieagenten kregen omstreeks 20:00 uur een melding dat een man na een eerdere bedreiging en vernieling uit een café in Nootdorp gezet zou zijn. Ter plaatse zagen agenten een man lopen die aan het gegeven signalement voldeed en daarom besloten hem staande te houden. Toen de man zich niet kon legitimeren, werd hij aangehouden voor de wet op de identificatieplicht.

De man verzette zich hevig tegen de aanhouding, verwondde hierbij een collega aan zijn arm en bedreigde politieagenten met de dood. De man is meegenomen naar het politiebureau en zit nog vast voor verder verhoor. Aan het politiebureau bleek dat de man nog voor 60 dagen celstraf gesignaleerd stond. Er is aangifte tegen de man gedaan. De recherche onderzoekt de zaak.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Uit de krant