De doorstroming op de N470 mag niet in gevaar komen, vindt de provincie.
De doorstroming op de N470 mag niet in gevaar komen, vindt de provincie.

Ook D66 voor behoud rotonde Oude Leede

Actueel 79 keer gelezen

Zowel de fractie van D66 in de provincie als de fractie van D66 in de gemeente Pijnacker-Nootdorp pleiten voor het behoud van de rotonde die de Oude Leedeweg verbindt met de N470.

Door de komst van de Verlengde Komkommerweg en de aansluiting van deze weg op de N470 zouden er te veel rotondes komen op dat gedeelte van de N470 en dan zou de doorstroming van het verkeer in gevaar komen. Op grond van reeds jaren geleden gemaakte afspraken met de provincie zou dit betekenen dat de aansluiting van de Oude Leedeweg op de rotonde Keijzershof komt te vervallen.

Ter vervanging van deze aansluiting zou er een parallelweg moeten worden aangelegd, naast de N470, dwars door het groene gebied. Dit heeft grote nadelen volgens fractievoorzitter Peter Hennevanger van D66 Pijnacker-Nootdorp "Het kost de gemeente en provincie onnodig veel geld, het gaat ten koste van een stuk natuurgebied en het verslechtert de bereikbaarheid van de Oude Leede aanzienlijk."

Verlengde Komkommerweg

De gemeenteraadsfractie van D66 heeft net als een groot aantal andere fracties hulp ingeroepen bij hun collega's van de provincie om de huidige aansluiting van de Oude Leedeweg op de N470 te behouden.

Statenlid Saïd Kasmi: "Vorige week heb ik in de commissie Verkeer en Milieu voorgesteld om de situatie te houden zoals hij is, inclusief de nieuwe rotonde Verlengde Komkommerweg. Na drie jaar vindt een evaluatie plaats of de situatie heeft geleid tot verminderde veiligheid of doorstroming. Een overgroot deel van de partijen in de provincie steunde dit voorstel."

Vorige week liet het CDA al weten dat men gaat voor behoud van de rotonde Keijzershof in de gemeente Pijnacker - Nootdorp. Dit was de inzet van de provinciale CDA-fractie bij de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu.

Ook een brede meerderheid van de commissie lijkt hiervoor te zijn. CDA-Statenlid Herman van der Bent: "Op dit moment ligt er een goede rotonde. Het aanpassen hiervan kost veel geld en draagt niet extra bij aan de veiligheid. Ook is er breed lokaal draagvlak om de rotonde te behouden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant