Het Viride Kwartet, aangevuld met cellist Caspar Westerman.
Het Viride Kwartet, aangevuld met cellist Caspar Westerman.

Viride Kwartet strijkt neer in buurgemeente Berkel en Rodenrijs

Actueel 818 keer gelezen

Het tweede concert van Klassiek aan het Lint is komende zaterdag 9 december. Deze serie is opgezet vanuit Cultuur aan het Lint.

Het Viride Kwartet speelt zaterdag het strijkkwintet in C-groot D. 956 van Schubert. Quirine Scheffers van Klassiek aan het Lint vindt het strijkkwintet van Schubert fenomenaal. “Het totale leven zit er in, tot en met de dood en het hiernamaals. Deze muziek is aards en hemels tegelijk. Echt het allermooiste wat een kwartet of in dit geval een kwintet kan uitvoeren. De ultieme kamermuziek.”

Voor het strijkkwintet van Schubert wordt het kwartet aangevuld met cellist Caspar Westerman. Het Viride Kwartet speelt voor de pauze van Pjotr Tchaikovsky het strijkkwartet no 3 in Es-groot op. 30.

Het Viride Kwartet bestaat uit de violisten Salomé Bonnema (22) en Nadia ten Kate (23), Sedna Heitzman (23) op altviool en Jurre Koopmans (21) op cello. De tweede cellist is Caspar Westerman (22). Locatie: OLVG-kerk, Noordeindseweg 100, Berkel. Kaarten kosten 15 euro en voor jeugd 10 euro. Ze zijn te koop bij de entree van de kerk of via www.cultuuraanhetlint.nl. Zie en beluister ook: www.viridekwartet.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant