Optredens van diverse bands, onder meer Skip the Dishes.
Optredens van diverse bands, onder meer Skip the Dishes.

Jubilerende Bewonersvereniging Koningshof viert wijkfeest

Actueel 1.528 keer gelezen

In 2023 bestaat de Bewonersvereniging Koningshof 45 jaar. Dit is een goede reden voor een feestje. Daarom was er op zaterdag 9 september een wijkfeest voor alle bewoners van Koningshof.

Het feest werd officieel geopend door voorzitter Peter Huegen en wethouder Bart van Straten, die lovende woorden sprak over de vele activiteiten die de Bewonersvereniging Koningshof organiseert. Hij wenste de bewonersvereniging veel succes in de komende jaren. 

Vacatures
Dit is een uitdaging, want de Bewonersvereniging Koningshof kampt momenteel met veel vacatures. Bij het wijkfeest werd daarom ook geprobeerd nieuwe vrijwilligers te werven, wat een bescheiden succes was. Het werven van nieuwe vrijwilligers blijft dus erg belangrijk.

Grasveld
Op het grasveld voor Het Baken was er een gevarieerd programma voor jong en oud. Zo was er een tien meter lange stormbaan en een bungee-trampoline, waar door veel kinderen gebruik gemaakt werd. Voor de allerkleinsten was er een klein springkussen. Ook waren er creatieve activiteiten waarbij kinderen klompjes beschilderden of een robotje maakten.

Ballonkunstenaar
Er was een ballonkunstenaar en kinderen konden geschminkt worden. De iets grotere kinderen konden een dans oefenen, onder leiding van ‘De Dansacker’ uit Pijnacker. Aan het einde van het wijkfeest volgde er een optreden in meerdere groepen. Een nieuw onderdeel was ‘De sterke man’, waarbij onder begeleiding zware autobanden of gewichten gehesen konden worden. Veel kinderen durfden het spierballengevecht aan met deze zware apparaten. Alle attracties en activiteiten waren een groot succes!

Hoge temperaturen
Bij een wijkfeest hoop je altijd op droog weer, wat deze keer gelukkig ook het geval was. Er was zelfs sprake van het andere uiterste, want je verwacht niet dat het op 9 september 29 graden zal zijn. Gelukkig was er voor de kinderen gratis limonade om af te koelen. Bij de rommelmarkt zaten de deelnemers volop in de zon, maar gelukkig hadden velen een parasol of tent meegenomen om zichzelf enigszins te beschermen tegen de felle zon.

Optredens
Voor een hapje en een drankje werd gezorgd door het café in Het Baken. Voor Het Baken waren er muziekoptredens door ‘Skip de Dishes’, ‘Keine Ahnung’ en ‘Pumps & Bootz’ zorgde voor een knallende uitsmijter aan het einde van het wijkfeest.

Gevarieerd
Het was gezellig op het Koningshoffeest, met veel kinderen en ook de nodige volwassenen. Iedereen vermaakte zich volop! Dat was precies waarop de organisatoren gehoopt hadden. Al met al was het een gevarieerd, gezellig en zeer geslaagd Koningshof-wijkfeest!

Volop vertier voor alle leeftijden.
Een rommelmarkt trekt altijd verkopers en kopers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant