Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Garage Het Baken krijgt doormelder alarmcentrale

Actueel 1.744 keer gelezen

Pijnacker - De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft besloten om na de tweede felle brand in de garage onder Het Baken maatregelen te nemen. Er wordt een automatische brandmelder aangebracht. 

“Als eigenaar van het pand hebben wij advies gevraagd of het noodzakelijk is actie te ondernemen om een brand in de toekomst te voorkomen of schade te beperken. Het pand voldoet aan alle eisen als het gaat om brandpreventie. De brandweer was in januari snel ter plaatste dankzij een melding van een oplettende voorbijganger. We hebben besloten een branddetectiesysteem in de parkeergarage aan te brengen. Dit is geen vereiste, maar het tijdig alarmeren van de brandweer vinden wij zelf wenselijk zodat de schade bij een eventuele volgende brand beperkt blijft”, zegt een woordvoerster.

Er is gekozen voor een LIST-sensorkabel. Dit systeem wordt veel toegepast in parkeergarages. Deze kabel wordt boven de parkeerplekken tegen het plafond opgehangen en detecteert snel een eventuele brand. De brand wordt direct gemeld aan een particuliere meldkamer die vervolgens de brandweer inschakelt. De tralies aan de zijkant en de getraliede schuifhekken worden niet afgesloten. “Deze zijn nodig voor de natuurlijke ventilatie in de garage.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant