Afbeelding
Foto: Sjaak Oudshoorn

GFTE-afval scheiden? Daar krijg je iets voor terug!

Actueel 2.042 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen op zaterdag 25 maart gratis compost scheppen bij de Avalex-milieustraten. Met deze actie bedanken de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Avalex alle inwoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren.    

Marieke van Bijnen, wethouder afval, schept symbolisch om 09.30 uur de eerste zak compost vol bij de milieustraat van Pijnacker-Nootdorp (Molenweg 61, Nootdorp). Marieke van Bijnen: “Mooi dat we op deze manier kunnen laten zien wat het oplevert om afval te scheiden: inwoners krijgen hun ingezamelde GFTE-afval nu terug in de vorm van compost. Het is een waardevolle grondstof, waarmee inwoners de grond in hun tuin kunnen verbeteren.”

Inwoners kunnen gedurende de dag zelf compost scheppen. Op vertoon van de Avalexpas kunnen inwoners gratis compost komen scheppen. Neem een stevige zak of een emmer mee en kom op tijd, want op is op. Op www.avalex.nl staat een overzicht van alle zes locaties en de openingstijden.

Goed voor milieu én portemonnee
Hergebruik van deze grondstof heeft een positief effect op het milieu. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant