Vrijwilligers waren de motor achter het strandfeest.
Vrijwilligers waren de motor achter het strandfeest.
Deel 4

Strandfeest, popquiz en fakir

Actueel 1.967 keer gelezen

Terugblikkend op 50 jaar De Trucker kan gesteld worden dat er een paar tradities waren. Een activiteit of evenement dat wegens succes geprolongeerd werd. Hier zijn twee duidelijke voorbeelden van te geven.

Strandfeest
Een terugkerend fenomeen in de winter was het strandfeest, waar er zeker dertig van geweest zijn. De Truckervloer werd dan volgegooid met zand, een hele klus. Veel mensen kwamen in aangepaste zomerkledij, soms met snorkel en al en er werden lekkere cocktailtjes geserveerd. Niet voor niets is dit vrolijke feest zo vaak teruggekeerd.

Popquiz
Dat gold ook voor de popquiz, een jaarlijkse traditie aan het eind van het jaar die al lang voor het bestaan van de Top 2000 plaatsvond: al vanaf 1989. Door het succes waren de eerste twee edities georganiseerd in de sportzaal van Het Baken. Toen deden er 55 teams uit het gehele land mee. Vanaf 1991 werd gekozen voor een kleinere opzet, die vooral deelnemers uit onze gemeente kende. Op Koninginnedag, later Koningsdag, werd traditioneel een buitenactiviteit op het Truckerplein georganiseerd. Daar speelden dan zowel bandjes met lokaal talent als wat meer gearriveerde artiesten.

Drumvirtuozen
Met een terugblik op 50 jaar kan ook gesteld worden dat veel topdrummers meerdere keren in de Trucker hebben gespeeld. Dat geldt voor o.a. Herman van Boeyen (Vitesse), Ton op’t Hof (Limousine), Ad van der Ree (City & State) en Pierre van der Linden (Brainbox). Laatstgenoemde is nu 77 jaar en treedt nog steeds op met Focus. Ook jazzdrummers als Han Bennink en Martin van Duynhoven hebben er getrommeld. Twee buitenlandse fusiondrummers, echte drumvirtuozen, mogen dan niet onvermeld blijven: De Ier Liam Genockey en de Amerikaan Gerry Brown. Genockey speelde er met Amalgam, maar verdiende zijn brood bij zanger Gerry Rafferty. Gerry Brown speelde met gitarist Eef Albers, maar zijn eigenlijke werkgever was niemand minder dan Stevie Wonder. Op YouTube is trouwens nog een drum-duet te vinden van Stevie Wonder samen met Gerry Brown. De programmering zorgde in 1982 zelfs voor een mysterieuze fakir: King Raja Sindra. De op glasscherven lopende vuurspuwer bleek gewoon een Tukker uit Haaksbergen te zijn.

Aanmelden reünie
Er komt een reünie van De Trucker vanwege het vijftigjarig jubileum op zaterdagmiddag 18 maart 15.00 uur. Vele oud-bezoekers wonen hier niet meer. Weet je mogelijk geïnteresseerden? Breng hen a.u.b., op de hoogte. Al meer dan honderd mensen hebben zich ingeschreven op de website detrucker.nl/50jaar. Wees welkom.


Toen was geluk heel gewoon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant