Het legendarische optreden van Herman Brood in De Trucker.
Het legendarische optreden van Herman Brood in De Trucker.
Deel 1

Vijftig jaar De Trucker, een opmerkelijk jubileum

Actueel 3.085 keer gelezen

Pijnacker - Poppodium De Trucker, dat in de Stationsstraat in Pijnacker gevestigd is, bestaat volgende maand vijftig jaar. Op 24 maart 1973 werd De Trucker geopend als jongerencentrum, nadat dit grondig verbouwd was. 

De eerdere bestemming van dit gebouw was immers een PTT-centrale. De gemeente had dit aangekocht vanwege de behoefte van een steeds groter wordende groep jongeren om hun eigen plek in hun woonplaats te creëren. Veel jonge bezoekers hebben er hun levenspartner gevonden, bouwden er hun vriendenclub op of vonden inspiratie voor hun werkzame toekomst. Tijd voor een terugblik, die ook met een reünie gepaard gaat op zaterdagmiddag 18 maart vanaf 15.00 uur.

Landelijke waardering
Het jongerencentrum zou geheel op vrijwilligers draaien. Jarenlang is De Trucker vier keer per week open geweest. Midjaren 70 begon het al snel uit te groeien tot een landelijk bekend poppodium. Die huidige functie vervult het wat bescheidener nog steeds.

Liefhebbers van de Top 2000 komen ook artiesten tegen die in De Trucker hebben opgetreden, zoals Candy Dulfer, Claw Boys Claw, Brainbox, Vitesse en ook Herman Brood, die de eerste keren nog optrad met Vitesse en daarna met zijn Wild Romance.
Andere bekende artiesten als George Kooymans, Bill van Dijk, Jan Rot, Jules Deelder en bands als Limousine, Powerplay en Gruppo Sportivo stonden ook op het Pijnackerse podium. Raven van Dorst trad onder haar toenmalige artiestennaam Elle Bandita op.

Tevens waren er jazz- en cabaretoptredens. Sommige cabaretiers stonden aan het begin van hun carrière, zoals Hans Teeuwen en Sanne Wallis de Vries.

Bakermat
Voor veel bezoekers waren hun jeugdjaren in De Trucker een mogelijkheid om zich te ontplooien in hun hobby, variërend van toneelspelen, tekenen tot fotograferen. Bij sommigen werd die kans op ontwikkeling zelfs de bakermat van hun succes. Fotograaf Paul Bergen is hiervan een treffend voorbeeld. En voormalig programmeur van de Trucker, Arwin Touw, organiseert al 30 jaar lang de grote festivals in regio Den Haag.

Aanmelden reünie
Er komt een reünie van De Trucker vanwege het vijftigjarig jubileum op zaterdagmiddag 18 maart 15.00 uur. Vele oud-bezoekers wonen hier niet meer. Weet je mogelijk geïnteresseerden? Breng hen a.u.b., op de hoogte. Al tientallen mensen hebben zich ingeschreven op de website www.detrucker.nl/50jaar. Wees welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant