Afbeelding

Grote brand in garage onder Het Baken

Actueel 21.722 keer gelezen

Pijnacker - In de ondergrondse parkeergarage van sporthal Het Baken in de wijk Koningshof is zaterdagochtend brand uitgebroken. 

Over de oorzaak is nog niets bekend, maar bij aankomst van de brandweer stonden er al meerdere voertuigen in de brand. Het vuur brak rond zes uur in de ochtend uit. De vlammenzee was zo groot, dat er meteen werd opgeschaald naar een grote brand. 

Rampspoed
De garage en het inpandige materiaalhok van de wijkvereniging kennen een geschiedenis van rampspoed. Na een felle brand in 2007, met een schadepost van ruim één miljoen euro, werd het materiaalhok destijds weer helemaal in ere hersteld. In 2016 werd er ingebroken, maar bleef de schade gelukkig beperkt.

Waterschade
In 2021 werd het materiaalhok van de actieve wijkvereniging helaas weer getroffen door het noodlot. Een lekke waterleiding op de Rivierenlaan zorgde ervoor dat tienduizenden liters water de ondergrondse parkeergarage instroomde. Ook het materiaalhok kwam volledig onder water te staan.

Of er bij de brand van afgelopen nacht wederom schade is ontstaan aan het materiaalhok is nog onbekend. De schade aan de garage en minstens een vijftal auto’s is in ieder geval enorm.

Sporthal en café 
Bij de brand in 2007 bleek de brandvertragende vloer van de sporthal de vlammen tegen te houden. Vooralsnog is er geen directe schade gemeld aan de sporthal en het café boven de garage.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant