Noha met haar begeleidsters Marleen (links) en Corine (rechts).
Noha met haar begeleidsters Marleen (links) en Corine (rechts).

Vanuit de accountancy naar de kinderopvang

Actueel 2.316 keer gelezen

Pijnacker - Noha Abdeldaim was volleerd accountant in haar moederland Egypte. Ze ontmoette een Egyptenaar die in Nederland woonde en verhuisde daardoor hier naar toe. Binnen haar eigen vakgebied deed ze naar haar gevoel ‘te eenvoudig werk’. “Om hetzelfde te doen als in Egypte moest ik nog zes jaar studeren hier. Dat vond ik te veel en te lang. Daarom besloot ik over te stappen naar de kinderopvang. Tijdens de opleiding van vijftien maanden kon ik meteen aan het werk. De opleiding was goed te doen en ook een mooie combinatie met werken in de praktijk. Wat je aan theorie leert, kun je meteen in de praktijk toepassen.”

Noha vertelt het met een stralende lach, onder toeziend oog van haar ‘meesteressen’. Dat zijn Marleen Sengers en Corine Bakker, ervaren krachten van SkippyPepijn die ooit hun loopbaan begonnen in de peuteropvang bij Klavertje Drie, nu onderdeel van SkippyPepijn.

Marleen heeft een achtergrond als basisschoolleerkracht maar toen daar destijds te weinig werk in te vinden was, ging ze bij een bank werken. Corine deed eerst ervaring op als begeleidster in het speciaal onderwijs. Beide vrouwen vinden het nog steeds heerlijk om met peuters te werken. “Het is gewoon prachtig om bij de ontwikkeling van kinderen aanwezig te zijn alleen al en daar ook nog een bijdrage aan te mogen leveren”, zegt Corine die met Marleen een uitstekend ingespeeld duo vormt, al vele jaren lang.

Marleen en Corine hebben Noha begeleid tijdens haar vijftien maanden durende opleiding. Intussen is de opleiding overigens 21 maanden maar nog steeds maken veel zij-instromers gebruik van deze mogelijkheid om over te stappen. Vanuit allerlei vakgebieden stappen mensen over. Financieel adviseurs, maar ook kappers/sters. Het voordeel is de combinatie van school en praktijk. Je hebt meteen een baan en inkomen.

Noah heeft geen moment spijt van de overstap. Ze is haar begeleidsters ook heel dankbaar. Vooral de hulp van Marleen kwam goed van pas bij het maken van de schriftelijke verslagen. Noha beheerst het Nederlands mondeling intussen uitstekend maar schrijven is toch weer een ander verhaal, maar dat gaat ook steeds beter.

Bij SkippyPepijn doet ze zowel de opvang van kinderen van nul tot vier als de buitenschoolse opvang van kinderen van vier tot twaalf. Ze werkt in Delfgauw bij de vestiging Koeskoes. Dat is een van de buideldieren waar de vestigingen van SkippyPepijn naar vernoemd zijn. Noha zegt tot slot dat ze zich goed thuis voelt in Nederland. Ze vindt het mooi dat ‘we’ in Nederland echt de tijd nemen voor kinderen en ze kan iedereen die van kinderen houdt aanraden om in de kinderopvang te gaan werken. Ze zegt het met een prachtige smile die ook op de gezichten van Corine en Marleen te zien is.

Wil je net als Noah de overstap wagen, of heb je al een diploma waarmee je in de kinderopvang kunt werken? Bij SkippyPepijn word je met open armen ontvangen, kijk hier voor de mogelijkheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant