Het organisatieteam had het prima voor elkaar.
Het organisatieteam had het prima voor elkaar.

Open Toernooi bij de NTC weer een knaller

Actueel 2.700 keer gelezen

Een week na Pijnacker was het tennispark van Nootdorp maandag 18 juli tot en met zondag 24 juli the place to be. Het was genieten geblazen van mooie tenniswedstrijden op alle niveaus, in combinatie met heel veel feest en gezelligheid.

De organisatie had het weer dik voor elkaar. Er waren 352 deelnemers die binnen 31 onderdelen met elkaar 323 wedstrijden afwerkten. Op de hittedag van dinsdag 19 juli begonnen de wedstrijden om 19.00 uur en werd een eventuele derde set opgelost door een supertiebreak te spelen.
Verder waren langs de banen waterkoelers neergezet en emmers water ter verkoeling. Ook was een maximaal aantal parasols neergezet om de soms verzengende hitte zo veel mogelijk tegen te houden. Het toernooi verliep op rolletjes. Buiten de extreem warme dinsdag was het weer verder uitstekend. Op donderdag viel er even wat regen maar dat was redelijk snel weer over.
Iedere dag konden de deelnemers en bezoekers genieten van de driegangenmaaltijden die door de chef waren geprepareerd. Woensdag was er een wijnproeverij. Vrijdagavond was er een cocktailbar van STECK en een feestavond. Op dinsdag- en donderdagavond was er livemuziek op het terras. Zaterdag was er een muziekquiz met Wigo als quizmaster.
Zondag ging de dag van start met een taartenbuffet en na afloop werd de dag afgesloten met een kampioenenparade waarbij de winnaars hun favoriete muziek lieten horen, met DJ Michel Rolvink aan de knoppen en toernooileider Gerben van Deijk als speaker. Het tennispark was heel gezellig aangekleed met handgemaakte vuurtafels van MAiWA waarop marshmallows werden bereid. De Lelie was aanwezig met een ijskar.
Op zondag werden alle finales gespeeld en dat was de hele dag genieten van mooie wedstrijden. Ook in de hoogste klassen kon het toernooi zich verheugen in veel inschrijvingen. Jeroen Camfferman won bij de HE2 door Kevin Boelhouwer met 6-2 en 6-1 te kloppen. Jade Schoelink won de finale bij de DE2 door van Livia Cirnu te winnen met 6-2 en 6-3. Bij de DE3 won - net als in Pijnacker - Noumea Witmus die eerder ook het toernooi van Wassenaar al had gewonnen.
De DVDW PN2 Cup werd bij de heren gewonnen door Enzo van der Heijden en Kevin Boelhouwer en bij de vrouwen door Livia Cirnu. Deze cup was voor de tennissers die in de hoogste klasse het beste resultaat boekten van Pijnacker en Nootdorp bij elkaar opgeteld. De sponsor van deze cup was DVDW Advocaten dat ook hoofdsponsor is van het toernooi van Nootdorp.
Al met al kijkt de uit elf personen bestaande organisatie terug op een geweldige toernooiweek die mede dankzij de medewerking van zeer velen gehouden kon worden. Aniek van den Boogaardt van de organisatie vergeet ook niet de baanploeg te noemen, die de hele week ervoor heeft gezorgd dat de banen er prachtig bij lagen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant