De Pijnackerse tennisser verloor de finale maar gaat deze deze in Nootdorp in de herkansing.
De Pijnackerse tennisser verloor de finale maar gaat deze deze in Nootdorp in de herkansing.

PLUS Sabine Zondag Pijnacker Open één groot tennisfeest

Actueel 2.266 keer gelezen

Met meer dan 400 deelnemers en zo rond de 360 wedstrijden op allerlei niveaus in enkelspel, dubbelspel en gemengd dubbelspel is het PLUS Sabine Zondag Open Pijnacker bij de TVP aan de Sportlaan een week lang één groot tennisfeest geweest. Het weer was uitstekend, de sfeer prima, het bier lekker koud en de organisatie strak.

‘Pijnacker’ is in de tenniswereld een begrip. Prestaties en gezelligheid gaan er altijd probleemloos hand in hand. Zondag waren we even te gast op de finaledag. Op baan 9 voor het clubhuis speelde Pijnackernaar Enzo van der Heijden in de middag de finale in de heren enkel 2 tegen Stefan de Jong. Een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Het was een spannende wedstrijd waarin Stefan de Jong er met de winst vandoor ging. De eerste set won hij met 6-3 en de tweede set wist hij met een tiebreak te winnen.

Een baan verderop speelde Monique Zuur haar tweede finale van de dag in de vrouwen enkel 3. Ze had de finale van de vrouwen enkel 2 verloren van Lianne de Jong, na een zware wedstrijd en al won ze de eerste set van Noumea Witmus met 6-0, in de tweede en derde set ging de vermoeidheid in combinatie met de warmte op de baan toch een rolletje mee spelen, zodat Noumea uiteindelijk de wedstrijd in drie sets won.

Een baan of drie verderop speelde de dubbelfinale in de mannen 8 zich af. Thuisspeler Joop Verhoef van de TVP was met zijn 77 jaar de oudste finalist. Met dubbelmaat Kees Bouman won hij de eerste set met 7-6 door in de tiebreak hun vijftig jaar jongere tegenstanders te slim af te zijn. De tweede set wisten de jonge tegenstanders met 6-3 te winnen, waarna Joop Verhoef en Kees Bouman de derde set met 6-4 wisten binnen te slepen.

Even daarvoor vertelde Kim Admiraal namens het ‘elftal’ organisatoren dat het toernooi de hele week prima is verlopen. Het is erg gezellig geweest, met heerlijke maaltijden van de keuken en leuke activiteiten zoals Wimbledon White op donderdag. Natuurlijk waren mensen wel eens teleurgesteld of boos, maar dan vooral op zichzelf, omdat ze niet bereikten wat ze voor ogen hadden.

De jonge organisatie heeft geen moment moeilijke beslissingen hoeven nemen en als je met elf organisatoren bent, kun je zelf ook meedoen aan je eigen toernooi. De regel was wel dat je maar voor één onderdeel mocht inschrijven, tenzij je heel goed bent. Dat laatste gold voor Xavier van der Heijden, broer van de al genoemde mannen 2 finalist Enzo, en Laurie Barendse.

De overige negen organisatiemensen zijn: Lynn Kouwenhoven, Femke Mooren, Fieke en Nadia Barendse (zussen van Nadia), Cees van der Burg, Rogier Koster, Vigo Groenewold, Wouter Saraber en Kim Admiraal.

De aanmelding van het toernooi bij de bond gebeurt altijd al in oktober en dan beginnen rond februari de voorbereidingen. Op 1 mei start de inschrijving en dan wordt het gaandeweg drukker. De laatste weken neemt de gezonde spanning toe en in de toernooiweek zelf is het alle hens aan dek, al is de hoeveelheid werk met elf personen goed te doen. Naast het echte organisatiewerk zijn er natuurlijk nog veel meer vrijwillige clubmensen actief, met name de mensen achter de uitstekende functionerende bar.

Xavier vertelt dat het Open Pijnacker in de regio toch als een van de beste toernooien wordt gezien, met veel deelnemers en een prima combinatie van gezelligheid en presteren. Gedurende de week is er altijd een feestavond en een muziekoptreden met een live-zangeres.
Het vermelden waard is ook dat de barprijzen alleszins redelijk worden gehouden bij de TVP! Tegelijk is het prijzengeld dat de spelers kunnen verdienen niet gering, dankzij hoofdsponsor Sabine Zondag van PLUS Pijnacker, die zelf wel tennist maar deze week niet in actie kwam!

Misschien wel bij de NTC in Nootdorp waar deze week het Open Toernooi wordt gehouden. Pijnacker en Nootdorp werken samen door in de hoogste klasse – de 2 – een prijs beschikbaar te stellen voor degene die bij beide toernooien het best presteert. 

Die prijs zou bij de mannen gewonnen kunnen worden door Enzo van der Heijden die in Nootdorp als tweede is geplaatst achter Jeroen Camfferman die in Pijnacker niet van de partij was.

Net als ‘Pijnacker’ is ook ‘Nootdorp’ altijd een feestje om mee te maken! (SO) 

Enzo van der Heijden in actie tijdens de finale. (foto's Marleen Fouchier)
Kees en Joop - met zijn 77 jaar de oudste finalist - pakten het slim aan.
Het betere teamwork...
Met meer dan 400 deelnemers werden rond de 370 wedstrijden afgewerkt.
Stefan de Jong won de finale in het heren enkel 2-toernooi.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant