De mascotte Ovi de Leeuw van de OranjeVereniging Pijnacker is er al klaar voor.
De mascotte Ovi de Leeuw van de OranjeVereniging Pijnacker is er al klaar voor.

Koningsdag in Pijnacker wordt feest voor iedereen!

Actueel 5.421 keer gelezen

Pijnacker - Koningsdag op woensdag 27 april 2022 wordt weer traditioneel een feest voor héél Pijnacker. Na twee jaar van gedwongen stilte, laat de OranjeVereniging Pijnacker (OVP) weer volop van zich horen.

“Wij gaan de hele dag het centrum op zijn kop zetten”, vertelt ad-interimvoorzitter en penningmeester Nard Tegelberg. “Natuurlijk zijn wij afhankelijk van de coronamaatregelen, maar het vooruitzicht is erg positief.”

Alle klassieke onderdelen komen weer terug op en rond het Raadhuisplein in Pijnacker, zoals onder andere de bekende wandeltocht, rommelmarkt, De Rolando show is weer terug, maar ook de draaimolen en het ringsteken. “Ook bouwen we een mooi buitenpodium”, zegt Nard. “Hierop komen Dj’s te staan, maar ook echte bandjes. Van vroeg in de middag tot laat in de avond maken onze eigen lokale muzikale dorpshelden er een gezellig feest van.”

Emmapark
Ook het Emmaparkje bij station Pijnacker Centrum wordt betrokken bij de festiviteiten op Koningsdag. “Dat wordt echt een kinder- en tienerdomein”, weet Nard. Tussen 10.00 en 17.00 uur is er van alles te beleven. Er is onder meer een springkussen, een stormbaan, midgetgolf, de minigravers zijn er weer en er komen stoere aquabubbels op de vijver. Ook komt Circus Ravioli langs waarbij je zelf aan de slag kan als circusartiest. “Voor de tieners komt er een heuse chillhoek bij het pannaveld, waar we onder andere met muziek en graffiti aan de slag gaan. Wie durft?”, aldus Nard.

Roofvogelshow
Nard wijst de lezers van deze krant namens de OVP ook graag nog even op een andere bijzondere activiteit. “Om 09.30 uur trappen we Koningsdag namelijk af met een heuse roofvogelshow. Geniet van de prachtige vluchten van de uilen, de acrobatische vluchten van de Woestijnhaviken en de snelle duikvluchten van de valk. Het spektakel vindt plaats bij het Raadhuisplein, waarbij sommige bezoekers worden uitgenodigd om deel uit te maken van de show”, zo zegt ze. Koningsdag 2022 wordt dus weer een mooi feest. Binnenkort wordt het gedetailleerde programma bekend gemaakt. Achter de schermen wordt al druk gewerkt aan het Oranjeboekje.

Help of doneer
Wil je actief meehelpen bij de OVP, kijk dan eens ovpijnacker.nl en mail gerust of je een bijdrage kunt leveren. Gezellige vrijwilligers zijn altijd welkom. Wil je de activiteiten ondersteunen, dan mag je altijd iets doneren: gebruik bankrekening: NL93 RABO 0137 3519 33 t.n.v. Oranjevereniging Pijnacker.

Uit de krant