Wessel wil later ook hovenier worden. Hij heeft echte groene vingers.
Wessel wil later ook hovenier worden. Hij heeft echte groene vingers.

Leerlingen Mariaschool poten plantjes op het groene plein

Actueel 309 keer gelezen

De Mariaschool krijgt na jaren van speelplezier een nieuw schoolplein. Er wordt al een aantal weken hard gewerkt aan een groen plein bij de Mariaschool. 

Struijk Tuinvormgeving heeft een prachtig ontwerp gemaakt aan de hand van de ideeën van leerlingen. Afgelopen vrijdag waren de leerlingen aan de beurt om te helpen. Zij hebben van Marijke, van Struijk Tuinplanten, een uitleg gekregen hoe je plantjes moet poten. Vervolgens mochten de leerlingen zelf een aantal plantjes in de aarde poten. Vol enthousiasme gingen de leerlingen met een schepje aan de slag. Een aantal kinderen zag het niet zo zitten om hun handen vies te maken, maar vond het achteraf wel heel erg leuk. Een aantal leerlingen vertelde achteraf aan de juf later misschien ook wel hovenier te willen worden. 

“Het was een hele leuke en leerzame activiteit en zo heeft iedere leerling een bijdrage kunnen leveren aan het nieuwe schoolplein. Het groene plein is bijna klaar om in gebruik genomen te worden. Er wordt nog een groene speelheuvel met glijbaan en klimelementen aangelegd. Als dat afgerond is, dan kunnen de kinderen er weer heel wat jaren speelplezier op beleven”, zo laat Pathaella Steijger weten aan de redactie van deze lokale huis-aan-huiskrant.

Uit de krant

Uit de krant