Logo telstar-online.nl

Geweldige show met Hairspray door ODES

  •   keer gelezen   Actueel

In een vier keer uitverkocht Cultura en Zo bracht Musical Theater ODES vorig weekend de spetterende show Hairspray. Een heerlijk feest waarbij het publiek van begin tot eind werd getrakteerd op een professioneel te noemen productie.

Het verhaal speelt zich af in de zestiger jaren en gaat over het tienermeisje Tracy Turnblad dat graag beroemd wil worden. Zij auditeert voor de tv show van Corny Collins en wordt ondanks tegenwerking toch aangenomen. In het verhaal wordt het probleem van discriminatie op een uiterst subtiele manier besproken. Regisseur Edwin Feenstra had het verschil prachtig ingevuld door Gothics in zwarte kleding tegen de kleurrijke andere groep te zetten. Het verhaal werd heel vlot gespeeld waarbij kostuums, spel en de vele dansen een lust voor het oog waren. Bijzonder feit is dat de fraaie choreografie werd verzorgd door Nienke Feenstra die daarnaast zelf ook een grote rol voor haar rekening nam. 

Zonder iemand van de uitstekende cast tekort te doen leverde Johan Twigt, die de rol speelde van Edna (de moeder in het verhaal van Tracy), een waanzinnige prestatie. Alles werd live gezongen en begeleid door een zeer muzikaal vierkoppig combo. Het publiek kreeg een bijna drie uur durende show voorgeschoteld die geen seconde verveelde. Het daverend slotapplaus was dan ook meer dan verdiend. Deze van oorsprong Haagse vereniging maakte hun goede naam in de amateur musicalwereld wederom waar.

Meer berichten