Logo telstar-online.nl
<p>Weet u waar deze brug ligt? Dan bent u een echte lokale natuurkenner.</p>

Weet u waar deze brug ligt? Dan bent u een echte lokale natuurkenner.

Oostland in de kijker: alles over natuur en landschap

  •   keer gelezen   Actueel

Altijd al meer willen weten over natuur en landschap in het Oostland? Al geruime tijd werken de meest toonaangevende streek- en natuurorganisaties samen en zetten zich in voor het gebied. Op een thema-avond op maandag 25 oktober bij ‘t Manneke (Leeweg 33, Berkel en Rodenrijs) vertellen ze graag meer erover en beantwoorden vragen. Iedereen is welkom op deze gratis toegankelijke bijeenkomst die begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. 

Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp zijn groeigemeenten met nieuwe woonwijken. Gelukkig is er nog steeds natuur en platteland vlakbij huis om van te genieten. Zo behoort De Groenzoom sinds kort tot het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland. Koos Karssen zal als gastheer ingaan op de rol van de Midden-Delfland Vereniging en de kernwaarden van het Midden-Delflandgebied. Bob Hartog van Natuurmonumenten vertelt over het beheer van de Vlietlanden en de Ackerdijkse Plassen. Richard Smokers van Natuur- en Milieubescherming Pijnacker en Hans Sanders van Natuur- en Vogelwacht Rotta zoomen na de pauze in op de flora en fauna van De Groenzoom en het Rottemerengebied. 

Voor de organisaties is het fijn om te weten op hoeveel mensen kan worden gerekend. Ze zien verplichte aanmelding tegemoet via secretariaat@middendelflandvereniging.nl of 06 – 42 10 54 07 (het secretariaat is bereikbaar op maandag en woensdag). Bij ‘t Manneke wordt elke gast gevraagd om zijn/haar QR-code te laten zien.

Meer berichten