Logo telstar-online.nl

Weidevogelhof viert tienjarig bestaan: feest in Keijzershof

  •   keer gelezen   Actueel

Vorige week woensdag is er - met uiteraard inachtneming van de geldende coronamaatregelen - een gezellig feestje gevierd bij Weidevogelhof in de wijk Keijzershof. Het woonzorgcentrum van Pieter van Foreest in Pijnacker Zuid bestaat namelijk precies tien jaar en dat mocht niet zomaar onopgemerkt voorbij gaan!

Bewoners werden verrast met een keur aan leuke activiteiten op de buitenplaats. Er was een frietkraam, je kon blikgooien er werden ijsjes uitgedeeld. Een draaiorgelman en een accordeonist zorgden voor een fantastische muzikale omlijsting en er was zelfs wat jongvee te bewonderen! Locatiemanager Corin Potters van Pieter van Foreest opende de ochtend. Ze bedankte in haar toespraak de organisatoren, het personeel, maar ook de vele vrijwilligers. “Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest”, zei ze. Na het officiële gedeelte en het doorknippen van een lintje, ging het feest van start. “Dit is helemaal geweldig”, zegt een bewoonster die tegelijkertijd met een ferme zwaai alle blikken omverwerpt. Verderop wordt gesmuld van snacks en patat. Vrijwilligers en personeel begeleiden zorgvuldig alle bewoners langs de kraampjes en er wordt zelfs even gedanst!

Samen met locatiemanager Corin Potters en teammanager Facilitair Simone Versluijs-Mac-Lean spreken we over een roerige tijd. “Een aantal afdelingen is destijds hard geraakt door corona”, knikt Simone. “Het is voor iedereen een pittige periode geweest, maar wij zijn daarnaast ook geroerd door alle hartverwarmende reacties van inwoners en bedrijven uit Pijnacker-Nootdorp. We hebben ontzettend veel kaarten gekregen, kindertekeningen en heel veel bloemen. Dat werd enorm gewaardeerd”, zegt Simone.

Corin en Simone hebben allebei een groot hart voor de ouderenzorg. “Ik vind het heel fijn om te kunnen bijdragen aan een goede leefomgeving voor ouderen”, vertelt Corin. “En ik kan heel erg genieten van allerlei ‘blijmakers’ binnen het werk. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld wanneer de techniek ons even niet in de steek laat of we weer een beetje kunnen werken zonder beperkingen. Ik kijk graag naar de positieve dingen”, vult Simone aan. Samen delen ze ook dezelfde visie dat ze heel graag ouderen willen ondersteunen bij alles wat nog wél mogelijk is. “Daarin worden wij gesteund door een heleboel vrijwilligers. Deze mensen zijn echt onmisbaar. Zonder vrijwilligers was een feestje zoals vandaag bijvoorbeeld al niet mogelijk geweest.”

Locatiemanager Corin was eerder werkzaam in het Westland, maar heeft vanwege praktische (reis)overwegingen de overstap gemaakt naar Pijnacker-Nootdorp. Sinds begin dit jaar is ze verantwoordelijk voor Weidevogelhof in Pijnacker en Veenhage in Nootdorp. Ze heeft natuurlijk veel overleg en formele taken op kantoor, maar ze probeert zoveel mogelijk zichtbaar te zijn op de werkvloer. “En dat lukt je goed. Dat wordt gezien en gewaardeerd”, zegt Simone. Ook Corin kan alleen maar grote waardering uitspreken voor het hele team van Pieter van Foreest. “Alle medewerkers, in alle functies binnen onze organisatie, hebben meer stappen gezet dan ze eigenlijk kunnen. Dat doen ze nog steeds”, aldus Corin.

Terug naar het feest. De activiteiten waren niet mogelijk geweest zonder de dames van Welzijn, Stichting Vrienden van Weidevogelhof, de vrijwilligers, organisatoren en het personeel van Weidevogelhof. “En Simone zelf”, zegt Corin. “Het was bijna het eerste wat op tafel werd gelegd toen ik kennis kwam maken”, lacht ze. “Het tienjarig jubileum moest een groot en gezellig feest worden.” Zo geschiedde, want dat is vorige week woensdag helemaal en op alle fronten gelukt!

Mochten lezers zich willen aanmelden als vrijwilliger bij Weidevogelhof, dan kan dat. Mail naar t.lagerwaard@pietervanforeest.nl t.n.v. Thara en Rina van Welzijn voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Meer berichten