Logo telstar-online.nl
<p>De Groenzoom. (foto: Nel Giorgi)</p>

De Groenzoom. (foto: Nel Giorgi)

Groenzoomfoto insturen tot 15 september

  •   keer gelezen   Actueel

Het Gebruikersplatform Groenzoom, een onafhankelijk adviesorgaan voor de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland, organiseert deze zomer een fotowedstrijd voor kinderen en volwassenen: wie maakt de mooiste en/of spannendste foto in de Groenzoom?

Iedereen kan meedoen, met mobieltje of professionele camera, oud of jong, uit de hele regio. De inzendtermijn begon op 30 juni. We hebben al veel inzendingen, en de jury zal het moeilijk krijgen tot een keuze te komen. Er zijn hele mooi bij! Wie nog mee wil doen: De uiterste datum van inzending is 15 september. Als u/jij een mooie foto hebt, of als u/jij zin hebt de komende dagen de Groenzoom in te trekken en een paar mooie foto’s te maken, dan kan dat dus nog!

Er zijn drie thema’s. Deelnemers kunnen er een uitkiezen maar mogen ook twee of drie thema’s kiezen. De thema’s zijn: Recreatie en genieten in de Groenzoom; Dieren in hun natuurlijke omgeving en ten derde Natuur en landschap. Een jury, die bestaat uit fotograaf Marc Olthoff, oud-docent Karel Ligtvoet en lokaal journalist Sjaak Oudshoorn, beoordeelt de foto’s op originaliteit/verrassing; artisticiteit en het uitnodigend karakter om een bezoek te brengen aan de Groenzoom. De Groenzoom is een mooi, verrassend en veelgeprezen recreatie- en natuurgebied tussen Pijnacker en Berkel. Het gebied is gemakkelijk en snel bereikbaar. Vandaar het motto: De Natuur als Buur. Veel inwoners van Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, maar ook van daarbuiten, hebben het gebied gevonden en recreëren er volop. De Groenzoom biedt volop fotografie-opties. Er zijn twee wedstrijden: een voor kinderen en jongeren tot en met veertien jaar en een voor volwassenen. De foto’s kunnen ingestuurd worden naar: fotowedstrijd@platformgroenzoom.nl.

Vermeld daarbij naam, leeftijd, adres, mailadres, tijd en plaats van de foto en het thema. Zie voor nadere informatie hierover de website van het Gebruikersplatform Groenzoom.

Exposeren
Gedacht wordt, om de mooiste foto’s te exposeren. Dat kan bij de prijsuitreiking, op de website van het Gebruikersplatform Groenzoom en mogelijk in het gebied zelf bij een tentoonstelling.

Van Staalduine, voorzitter van het Platform: : “Doe vooral mee. Het is heerlijk om door de Groenzoom te lopen en te fietsen. We hebben bovendien mooie prijzen, voor kinderen en volwassenen. Je kunt bijvoorbeeld een hele leuke workshop ‘roofvogels fotograferen’ winnen. Andere prijzen zijn: een fotografiebol, een camerabeker, enzovoort. Over de datum en plaats van de prijsuitreiking - dat zal medio oktober 2021 worden - volgt nadere informatie op een later tijdstip.

Meer berichten