Logo telstar-online.nl
<p>Cees van der Ende van AED Pijnacker-Nootdorp.</p>

Cees van der Ende van AED Pijnacker-Nootdorp.

Run op reanimatiecursussen na EK-incident met Christian Eriksen

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Zaterdag zakte tijdens de voetbalwedstrijd Denemarken-Finland de Deen Christian Eriksen in elkaar. Vanwege een circulatiestilstand werd hij op het veld gereanimeerd. 

Dit was de trigger voor veel mensen om zich op te geven voor een reanimatiecursus. Ook in Pijnacker hebben ze dat gemerkt. “Op één dag kregen wij meer dan 26 aanvragen binnen”, aldus Cees van der Ende van AED Pijnacker-Nootdorp. Zijn vrouw Rieta en Jos Vermeer, die de planning doen, hebben naast de vaste maandag- en donderdagavonden ook enkele zaterdagochtenden ingepland om aan de vraag te kunnen voldoen. Zelfs in de zomervakantie hebben wij een aantal cursussen -zowel basis als herhaling- ingepland en die waren ook zo gevuld. 

AED Pijnacker-Nootdorp is een onderdeel van STREEP (Stichting Training Reanimatie EHBO Evenementen Pijnacker) en geeft de cursussen in het clubhuis van de Pijnackerse WaterVrienden aan de Noordweg in Pijnacker. Opgeven kan nog steeds via de Hartstichting of via de mail naar aedpijnackernootdorp@gmail.com. Vermeld even dat je uit Pijnacker-Nootdorp komt, dan heb je een streepje voor. Is er een vereniging of bedrijf die, door de weeks, overdag, een ploeg een cursus wil aanbieden, dat kan tegenwoordig ook. Informeer even. Tijdens de cursus leer je reanimeren, het bedienen van een AED, omgaan met een slachtoffer met een hartaanval, handelen bij verslikking/verstikking, baby/kind reanimatie en de stabiele zijligging, enz.

Meer berichten