Logo telstar-online.nl
<p>Corrie van Wijk-Hofman knipt een lint door en daarmee is Bed & Breakfast Bij Boertje geopend. Links kleinzoon Timo en rechts Aline en Martin.</p>

Corrie van Wijk-Hofman knipt een lint door en daarmee is Bed & Breakfast Bij Boertje geopend. Links kleinzoon Timo en rechts Aline en Martin.

Bed & Breakfast Bij Boertje feestelijk geopend

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Aline en Martin van Wijk hebben in en bij hun boerderij aan de Rijskade nummer 5 – naast Intratuin Pijnacker – een Bed & Breakfast gerealiseerd. Corrie van Wijk, de moeder van ‘boertje’ Martin, verrichtte donderdag 3 juni de officiële opening door een lint door te knippen.

Dit gebeurde in aanwezigheid van veel familie – vooral Van Wijken – en allerlei mensen die aan de totstandkoming van het B&B een bijdrage hebben geleverd, zoals aannemersbedrijf Schotte BV uit Oude Leede. Dit is de onderneming van dochter Suzanne en pa Gerrit Schotte waar Martin ‘in zijn vrije werktijd’ werkt als timmerman.

Dit laatste geeft al aan dat we het hier hebben over een ‘gemengd boerenbedrijf in transitie’. Een B&B gaat daar prima bij passen. Je kunt ook nog kiezen voor Bed & Breakfast & Box door je paard of paarden mee te nemen. Dus je kunt er ook een leuk weekend of een mooi midweek van maken met medeneming van je paard. De omgeving met Dobbeplas en Delftse Hout biedt voldoende mogelijkheden voor mens en dier. Er zijn ook arrangementen met traditionele Thaise massage en lifestyle-wandelcoaching te boeken.

Aline is de bedenker van de plannen waarbij een deel van de stal en een deel van de hooizolder schitterend zijn verbouwd. Er zijn drie kamers – boven een familiekamer en twee beneden – met alles erop, erin er eraan. Daarnaast is er een centrale ontmoetingsruimte. De kamers zijn prachtig geworden. Hele sfeervolle combinatie van klassiek en modern, met behoud van de oude houten balken die door de onvermoeibare pa van Aline – voormalig wethouder en kweker in ruste Henny Bos – helemaal netjes zijn opgeschuurd.

De opening werd dus verricht door Corrie van Wijk, die heel onlangs 89 is geworden en en nog steeds levendig en vrolijk. Ze vertelde in een van de nieuwe kamers dat ze zelf met echtgenoot Tinus meer dan veertig jaar op de boerderij heeft gewerkt en gewoond. Zij hadden naast een melkophaalwijk een veehouderijbedrijf met vijftien hectare land dat later tuinbouw is geworden voor het gebied Noordpolder, dat wil zeggen, de bedrijven aan Hoefslag en de Kooltuinen.

Corrie van Wijk-Hofman vertelde ook dat haar echtgenoot Tinus maar 62 jaar is geworden in 1992 al is overleden. Later is ze naar de Julianalaan in het dorp verhuisd en daar woont ze nog steeds zelfstandig met wat thuiszorg en mantelzorg van haar vijf kinderen: Ineke (65), Martin (63), Jeannet (61), Helma (60 en Frans (56). Ze waren donderdag allemaal van de partij op de boerderij waar ze hun jeugd hebben doorgebracht en waar Martin later dus de boer of het boertje geworden is, samen met zijn echtgenote Aline Bos.

De grootscheepse verbouwing is dus gedaan door Schotte BV met als uitvoerder Alex die steeds de wensen van Aline afstemde op de bouwkundige mogelijkheden en onmogelijkheden. Theo van der Helm – ook nog eens buurman aan de Rijskade – heeft het sanitaire werk gedaan, Velux de elektra en Van der Helm & Ruijgt uit Nootdorp de verwarming en klimaatbeheersing.

Ook de jongere generatie is volop betrokken geweest bij de uitvoering van de plannen en de totstandkoming van B&B BB. Zo heeft Duncan – de schoonzoon van Aline en Martin – de prachtige site gebouwd. De foto’s op de site en ook op de vier kamers zijn gemaakt door een heel bijzondere fotograaf, Gerhard Nel. Deze man van Zuid-Afrikaanse komaf had Aline leren kennen toen hij op een vroege morgen in de Delftse Hout een prachtige foto had gemaakt van Aline met paard in de ochtendmist.

Zo is B&B Bij Boertje een totaalprestatie geworden. Donderdag was de opening en vrijdag kwamen meteen de eerste gasten. Natuurlijk zal er hier en daar – op basis van de ervaringen en reviews van de bezoekers – nog wat finetuning plaatsvinden, maar de basis is er. Het was een grote operatie om een stal en een hooizolder om te bouwen voor een totaal andere functie maar het resultaat mag er zijn.

De verwachting is dat best veel mensen het leuk vinden om te gast te zijn bij een boerderij waar ook nog volop leven is voor en met dieren. En verder is Bij Boertje een prima uitvalsbasis voor waar je maar heen wilt vanuit deze centrale plek tussen de grote steden, midden in de natuur! Zie ook de website: www.benbbijboertje.nl.


Adverteren op Telstar Online? Mail naar advertentie@telstar-uitgeverij.nl.

Meer berichten