Stanislascollege Pijnacker helpt jou om sterk de wereld in te gaan | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
<p>Foto: Annelies van &#39;t Hul</p>

Foto: Annelies van 't Hul

Stanislascollege Pijnacker helpt jou om sterk de wereld in te gaan

  •   keer gelezen   Actueel

Een goede school, waar je veel ontdekt en leert. Waar je de ruimte krijgt om je talent te ontwikkelen, waar je merkt dat er aandacht is voor je persoonlijke ontwikkeling en hoe je het beste uit jezelf haalt. 

Stanislascollege Pijnacker maakt zich sterk om je een stevige basis én een complete leerervaring te geven. Dat doen ze op mavo, havo, en vwo (atheneum & gymnasium).

Plaatsing op het hoogste niveau
Je wordt op basis van het advies van je basisschool geplaatst in de mavo-, havo-, vwo- of vwo-brugklas met plusmodules. Bij een gemengd advies start je op het hoogste niveau. Dit houdt in dat je met een mavo/havo-advies in de havo-brugklas wordt geplaatst. Zo dagen ze je uit om het beste uit jezelf te halen. Aan het einde van de brugklas stroom je door naar de afdeling die het beste bij je past.

Extra verdieping
Op het Stanislascollege Pijnacker weten ze dat iedereen uniek is, jij dus ook! Daarom bieden ze veel keuzemogelijkheden om te verbreden of te verdiepen, aan jou de keus! Zo kun je kiezen voor versneld examen, musical, sport, extra Engels en pre-university.

Je eigen Chromebook!
Aan het begin van de brugklas krijg je een Chromebook. Je gebruikt deze in de lessen en thuis. Natuurlijk werk je ook nog met boeken en schriften.

Heb je een vwo-advies, maar kun je nóg meer aan?
Met een vwo-advies kom je in onze vwo-brugklas met plusmodules. Je maakt kennis met Spaans, onderzoek en ontwerpen, Latijn en Grieks en informatica. Dit betekent afwisseling, uitdaging én extra verdieping. Na de brugklas kun je opnieuw kiezen voor extra verdieping met project PLUS. Ontwerp je eigen zonnebril, bouw het huis van de toekomst of word meester in de Spaanse taal.

In de bovenbouw is er ruimte voor een pre-university programma of versneld examen. Daarnaast wordt je tijdens mentorlessen en door de keuzewerktijd - waarin jezelf kiest aan welk vak je werkt - voorbereid op een studie aan de universiteit.

Uiteraard is er ook de Griekenlandreis, zijn er allerlei activiteiten, zoals masterclasses en kun je internationaal erkende certificaten halen voor Engels.

Filmpjes en een virtuele tour
Ben jij nieuwsgierig naar deze school? Check dan de website www.stanislascollege.nl/pijnacker. Hier staan leuke filmpjes en kun je zelfs een virtuele tour maken door de school.

Meer berichten